Ναττοκινάση & Βακιλοπεπτιδάση F

Ναττοκινάση & Βακιλοπεπτιδάση F
Στο NattoNKCP, τα υπεύθυνα δραστικά συστατικά για την μείωση του κινδύνου θρόμβωσης, είναι η Ναττοκινάση μαζί με την πεπτιδάση Βακιλοπεπτιδάση F, οι οποίες παράγονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του ναττό.

Ο λειτουργικός ρόλος της Ναττοκινάσης  είναι να μειώνει το ιξώδες του αίματος. Όμως μαζί με την την Βακιλοπεπτιδάση-F, όχι μόνο βελτιώνει τη ροή του αίματος, αλλά εμποδίζει τον περαιτέρω σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας ενώ συγχρόνως απομακρύνει σε βάθος χρόνου την υπάρχουσα, λειαίνοντας μακροπρόθεσμα την υπάρχουσα επιφάνεια, χωρίς να αποκόβει μεγάλα κομμάτια από αυτή.

Η Ναττοκινάση είναι ένα ένζυμο ( EC 3.4.21.62 ) εκχυλισμένο από το ιαπωνικό τρόφιμο που ονομάζεται nattō . Το Nattō είναι φτιαγμένο από ζυμωμένη σόγια, προσθέτοντας τον Bacillus natto σε βρασμένη σόγια. Έτσι η ναττοκκινάση παράγεται από τον βάκιλο που δρα επί των σπόρων της σόγιας. Ενώ άλλα τρόφιμα σόγιας περιέχουν διάφορα ένζυμα, μόνο το nattō περιέχει το συγκεκριμένο ένζυμο ναττοκκινάσης.
Παρά το όνομα της, η ναττοκκινάση δεν είναι ένζυμο κινάσης , αλλά πρωτεάση σερίνης της οικογένειας σουμπτιλισίνης. Μάλλον ονομάζεται έτσι, από το γεγονός ότι παράγεται από nattōkin , το ιαπωνικό όνομα του Bacillus subtilis var natto .
Το Natto (Ναττό) είναι ένα τοπικό διατροφικό προϊόν που καταναλώνεται ευρέως στην Ιαπωνία για πολλούς αιώνες. Θεωρείται πως προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην υγεία και ιδιαίτερα στην φλεβική και αγγειακή λειτουργία. Η Ναττοκινάση ως διατροφικό συστατικό, έχει ισχυρή ινωδολυτική δράση.
Το 1980, ο Hiroyuki Sumi από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγου ερεύνησε τις πτυχές των συμβατικών φαρμάκων και πρόσθεσε  natto σε ένα τρυβλίο Petri με θρόμβο αίματος. Σε 18 ώρες, ο θρόμβος του αίματος διαλύθηκε – πολύ λιγότερο χρόνο από ό, τι συμβαίνει με φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί για τον ίδιο σκοπό. Οι μεταγενέστερες κλινικές μελέτες έχουν επίσης προσδιορίσει τη νατοκκινάση.
Η Daiwa Pharmaceutical είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες παραγωγούς Ναττοκινάσης στον κόσμο.

Ένα λειτουργικό τρόφιμο
Το Natto NKCP, προέρχεται από το εκχύλισμα του τροφίμου ναττό, το οποίο περιέχει τα λειτουργικά συστατικά που βελτιώνουν το κυκλοφορικό μας σύστημα. Τα κύρια λειτουργικά συστατικά του είναι η Ναττοκινάση και η Βακιλοπεπτιδάση F.

Ο ρόλος του στην υγεία

  •  Διαλύει την περίσσεια ινώδους στα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνοντας την κυκλοφορία, διαλύει τους θρόμβους αίματος και μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών θρομβώσεων, γνωστός και ως αθηροθρομβωτική πρόληψη.
  • Αυξάνει την HDL (καλή χοληστερόλη), βελτιστοποιεί τα επίπεδα χοληστερόλης και δεν έχει παρενέργειες.
  • Μειώνει το ιξώδες του αίματος, το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει τη ροή του αίματος και στη συνέχεια μειώνει την αρτηριακή πίεση.
  • Έχει “σημαντικά ισχυρότερη θρομβολυτική δραστικότητα” συγκρίσιμη με αυτή ενός άλλου πολύ γνωστού αραιωτικού αίματος: η ασπιρίνη, ένα φάρμακο που είναι γνωστό ότι προκαλεί αιμορραγία και γαστρικά έλκη.
  • Μπορεί να απορροφηθεί από το εντερικό σας σύστημα όταν λαμβάνεται από το στόμα.