Τι είναι το Natto NKCP

Ένα λειτουργικό τρόφιμο βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος
Το Ναττό, είναι φυτικό τρόφιμο το οποίο παρασκευάζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιαπωνία μέσω φυσικής ζύμωσης δημητριακών από τον βάκιλο bacilli subtilis natto.

Το NKCP είναι παράγωγο του φυτικού τροφίμου φυσικής ζύμωσης ναττό που παράγεται με φυσική ζύμωση (bacilli subtilis natto) φυτικών συστατικών δημητριακών (κύρια σόγιας) και σαν βασικό συστατικό του, περιέχει την δραστική πρωτεΐνη που παράγεται από τον bacilli subtilis natto. Είναι απαλλαγμένο τόσο από την ιδιάζουσα γεύση  όσο και από την πλεονάζουσα βιταμίνη Κ2 του φυσικού ναττό.Είναι προϊόν λειτουργικής διατροφής, κατάλληλο να φροντίζει το κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπου,  μειώνοντας τον κίνδυνο της θρόμβωσης.

Ποιο είναι το δραστικό συστατικό του;
Το Natto NKCP είναι εκχύλισμα του φυσικού τροφίμου ναττό και όχι σύνθεση μεμονωμένων χημικών ενώσεων. Έτσι, στο σύμπλεγμα των συστατικών που περιέχει τα σημαντικότερα είναι η πρωτεΐνη βακιλοπεπτιδάση F και η ναττοκινάση.
Το Natto NKCP, ενώ αφήνει αναλλοίωτα τα γνήσια διατροφικά συστατικά των καρπών των δημητριακών -όπως της σόγιας που είναι και η πρώτη ύλη του-, περιέχει επίσης πρόσθετα συστατικά που παράγονται κατά τη ζύμωσή του από τη δράση του βακίλου subtilis natto. Παρόλα αυτά, το τελικό προϊόν καθαρίζεται με φιλτράρισμα από τα περιττά στοιχεία, με αποτέλεσμα η γνωστή ιδιάζουσα οσμή του φυσικού τροφίμου ναττό να εκμηδενίζεται.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του συνδυασμού Βακιλοπεπτιδάσης F με Ναττοκινάση;
Το πλεονέκτημα της συνδυασμένης παρουσίας Βακιλοπεπτιδάσης F και Ναττοκινάσης που περιέχονται στο ναττό, είναι ότι εκτός από τη μείωση του ιξώδους (πηκτικότητας) του αίματος, επιπρόσθετα βοηθά στην ελάττωση της δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας στο κυκλοφορικό σύστημα. Έρευνες σχετικά με την λειτουργία του NKCP έχουν δείξει πως λαμβανόμενο για μεγάλα χρονικά διαστήματα βοηθά στην μείωση της τάσης θρόμβωσης του αίματος και επαναφορά του σε φυσιολογική ροή.

Αποτελεί θεραπεία για κάποια ειδική ασθένεια;
Είναι απλό διατροφικό συμπλήρωμα. Είναι επιτυχημένο σαν επιπρόσθετο κάποιας θεραπείας (συμβατικής ή άλλης). Η μείωση του ιξώδους του αίματος, η ελάττωση των συσσωματωμάτων και η μείωση της δημιουργίας θρόμβων μέσα σε αυτό, είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Επιστήμονες προτείνουν τη συμπληρωματική χρήση του, ώστε να βοηθήσει το ίδιο το σώμα να κρατήσει το κυκλοφορικό ρυθμισμένο και ακέραιο.

Μπορεί να βοηθήσει κατά την αντιθρομβωτική θεραπεία;
Έχοντας ένα “καθαρό” κυκλοφορικό σύστημα, η αντιθρομβωτική θεραπεία, γίνεται πολύ πιο εύκολη. Όλες οι επιστημονικές αναφορές δείχνουν πως μια τέτοια ειδική διατροφική αγωγή μπορεί να βοηθήσει το σώμα να φέρει το κυκλοφορικό σύστημα στα φυσιολογικά επιθυμητά επίπεδα. Μια τέτοια κατάσταση είναι πάντοτε αποδεκτή.

Είναι μόνο για περιπτώσεις θρόμβωσης;
Μα φυσικά και όχι. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που θέλουν να ενισχύσουν για οποιοδήποτε λόγο το κυκλοφορικό τους σύστημα, χρησιμοποιώντας ένα φυσικό και αποτελεσματικό διατροφικό προϊόν. Οι άριστες αντιθρομβωτικές του ιδιότητες ωφελούν όλους τους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν καθιστική ζωή ή κάνουν πολύωρα ταξίδια (επαγγελματίες οδηγοί, πιλότοι) ή υποφέρουν από κάποιο δυσμενές σύμπτωμα του κυκλοφορικού όπως αιμορροΐδες, κιρσοί κλπ.

Πως κυκλοφορεί στην αγορά;
Κυκλοφορεί χωρίς άλλη πρόσμιξη με την ονομασία Nattό NKCP σε συσκευασία 60 δισκίων για προστασία από την θρόμβωση & τη γενική βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος. Είναι μερικά διαυγασμένο προϊόν που λαμβάνεται με ζύμωση του bacilli subtilis natto,  για να απομακρυνθεί κυρίως η βαριά μυρωδιά του φυσικού ναττό όπως και η βιταμίνη Κ2 που περιέχεται σε αυτό, επιτρέποντας έτσι να καταναλώνεται σαν λειτουργικό τρόφιμο σε μια ποικιλία χρήσεων.

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος για την ποιότητά του;
Παράγεται για περισσότερο από 15 χρόνια. Βασίζεται σε μια παραδοσιακή διατροφή και τα αποτελέσματά του στο ανθρώπινο σώμα έχουν ερευνηθεί από επιστήμονες. Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το λαμβάνουν καθημερινά με άριστα αποτελέσματα και καμία παρενέργεια. Η λειτουργική πρωτεΐνη του, έχει προσδιοριστεί (μέθοδος ELISA) σαν βακιλοπεπτιδάση F η οποία διαφέρει από την κοινή ναττοκινάση (subtilis in protease). Η ασφάλεια επίσης του NKCP έχει διαπιστωθεί με εργαστηριακές και κλινικές μελέτες. Παράγεται και συσκευάζεται από φαρμακευτική εταιρία και ακολουθεί όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα ποιότητας φαρμάκων και τροφίμων Είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Πόσο θα πρέπει να λαμβάνω;
Για το Natto NKCP, οι δόσεις για φυσιολογικό βάρος ανθρωπίνου σώματος ορίζονται σε  2 δισκία  την ημέρα (καθημερινά για όλους σαν συμπλήρωμα). Η όποια διαφορά σε αυτό, εξαρτάται από το σωματικό βάρος και από την ένταση των συμπτωμάτων.

Πως παράγεται;
Το Natto NKCP προέρχεται από το φυτικό τρόφιμο ναττό και είναι αυθεντικό διατροφικό προϊόν αναπτυγμένο με την τεχνολογία της Ιαπωνικής εταιρίας Daiwa Pharmaceuticals Co, Ltd. Το τελικό προϊόν επιτυγχάνεται με διαύγαση του φυσικού τροφίμου ναττό ώστε να απομακρυνθεί η βαριά μυρωδιά και το πλεόνασμα της βιταμίνης Κ2 η οποία δεν είναι επιθυμητή.

Μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το απλό τρόφιμο Ναττό;
Έχει βρεθεί πως η λειτουργική πρωτεΐνη στο κολλώδες μέρος του τροφίμου ναττό, έχει την ικανότητα να επαναφέρει το κυκλοφοριακό σύστημα σε μια υγιή κατάσταση. Εντούτοις, αυτό εξαρτάται σε ένα βαθμό από τον τύπο του ναττό ή την ειδική παρτίδα παραγωγής του.
Σε αντίθεση με αυτό, το εκχύλισμα καλλιέργειας βακίλου Natto, επιτυγχάνεται από το κολλώδες μέρος του Natto από το οποίο η ιδιάζουσα οσμή, το ιξώδες και η βιταμίνη Κ2 έχουν απομακρυνθεί, ενώ η ποσότητα της λειτουργικής πρωτεΐνης που περιέχεται είναι σταθεροποιημένη. Αυτό μπορεί εύκολα να καταναλωθεί ανεξάρτητα αν σας αρέσει η γεύση του τροφίμου Natto ή όχι.

Το απλό τρόφιμο Natto περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ2. Τι συμβαίνει με το NKCP;
Ο λαμβανόμενος βάκιλος subtilis natto με το τρόφιμο νατό, παράγει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Κ2 μέσα στο ανθρώπινο έντερο. Σαν αποτέλεσμα, άτομα που λαμβάνουν ειδική φαρμακευτική αγωγή (όπως warfarin) να αποφεύγουν να τρώνε το τρόφιμο νατό, γιατί μπορεί να αλλάξει τα αποτελέσματα των φαρμάκων αυτών. Όμως, καθώς ο βάκιλος subtilis natto και η βιταμίνη Κ2 έχουν απομακρυνθεί από το εκχύλισμα, αυτό μπορεί να λαμβάνεται με εμπιστοσύνη.

Πως χωνεύεται και αφομοιώνεται το εκχύλισμα του βακίλου subtilis natto στον οργανισμό;
Η λειτουργική πρωτεΐνη που περιέχεται, διασπάται στο στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο σε πεπτίδια και αμινοξέα, με τον ίδιο τρόπο όπως οι κοινές πρωτεΐνες και μπαίνουν στο κυκλοφοριακό αφού έχουν απορροφηθεί από τη λάχνη του λεπτού εντέρου. Εντούτοις η απορρόφηση είναι πιο αποτελεσματική αν το εκχύλισμα λαμβάνεται σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα, παρά σε άδειο στομάχι καθώς η δράση του εκχυλίσματος μειώνεται σε pH κάτω του 5.

Το Natto NKCP διαφέρει από τα απλά προϊόντα νατοκινάσης;
Πράγματι. Διότι το Natto NKCP περιέχει και βακιλοπεπτιδάση F. Το πλεονέκτημα αυτό προσφέρει μεγαλύτερη αντι-συσσωματική και άρα αντι-θρομβωτική δράση.

Natto NKCP & Αιμορραγίες
Μελέτες έχουν δείξει ότι όσον αφορά τις αιμορραγίες το NKCP χαρακτηρίζεται ασφαλές. Σύμφωνα με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, όταν το προϊόν λαμβάνεται μόνο του (έως 8 δισκία την ημέρα σε κανονικό σωματικό βάρος ~70 κιλά) χωρίς παράλληλη χρήση άλλων συμβατικών αντιθρομβωτικών σκευασμάτων, δεν προκαλείται αιμορραγία.

Προφυλάξεις – παρενέργειες:
Το Natto NKCP προέρχεται από φυσικό τρόφιμο, έτσι δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες. Παρόλα αυτά συνίσταται η σύμφωνη γνώμη του γιατρού αν υπάρχει παράλληλη λήψη του με άλλα σχετικά φάρμακα όπως αντιθρομβωτικά, σε περιόδους εγκυμοσύνης και γαλουχίας για τις γυναίκες καθώς επίσης σε σοβαρές καταστάσεις υγείας όπως αιμορροφιλία, ανοικτά έλκη, ενδοκρανιακή αιμορραγία ή άλλες σχετικές παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, στη συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία (2 δισκία για κανονικό σωματικό βάρος ~70 κιλών), δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε παρενέργεια.