Δοσολογίες του BioBran

Κριτήρια στη δοσολογία του Biobran MGN-3
Η δοσολογία στη χορήγηση του Biobran MGN-3, είναι πάντα ανάλογη του σωματικού βάρους του (ενηλίκου ή ανηλίκου) ατόμου καθώς και της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του. Όμως το Biobran δεν είναι τοξικό για να ανησυχούμε για υπερδοσολογία. Έτσι, οι ποσότητες οι οποίες αναφέρονται εδώ για την κάθε περίπτωση, είναι οι ελάχιστες οι οποίες μπορεί να χορηγηθούν.

Για λόγους ευκολίας ταξινόμησης και κατανόησης των τρόπων και των λόγων χορήγησης του προϊόντος, έχουμε χωρίσει τις δοσολογίες χορήγησης αυτές, σε έξι (6) κύριες κατηγορίες, όπου το Biobran δείχνει να έχει λόγους να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα των συμβατικών θεραπειών και βοήθειας του σώματος να αναπλάσει και να ρυθμίσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βάσει των κατηγοριών αυτών, ακολουθούνται έξι (6) ανάλογα πρωτόκολλα.  Αυτά είναι:
Α.   Καταστάσεις πρόληψης – συντήρησης.
Β.   Καταστάσεις ιώσεων ή επειγόντων περιστατικών.
Γ.   Καταστάσεις χρόνιων λοιμώξεων (HPV…).
Δ.   Καταστάσεις αυτοάνοσων νοσημάτων / συνδρόμων.
Ε.   Καταστάσεις νεοπλασιών (καρκίνων) αρχικών σταδίων (stage I, ΙΙ & IΙI).
ΣΤ. Καταστάσεις μετάστασης νεοπλασιών ή σταδίου 4 (stage ΙV).
Σε όλες τις κατηγορίες και στα πρωτόκολλα, έχει ληφθεί ως μέτρο σωματικού βάρους, ένα μέσο φυσιολογικό σωματικό βάρος όπου για τους ενήλικες ορίζονται τα 70-80 κιλά.

Α. Δοσολογίες σε Καταστάσεις Πρόληψης – Συντήρησης
Η κατάσταση συντήρησης αφορά όλους όσους βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση υγείας ή όλους όσους έχουν ολοκληρώσει το βασικό κύκλο της όποιας θεραπείας τους και βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης (όπως σε μετεγχειρητικό στάδιο). Άτομα δηλαδή τα οποία έχουν σκοπό, -βελτιώνοντας τη διατροφή τους εντάσσοντας σε αυτή διατροφικά προϊόντα όπως το Biobran-, να βοηθήσουν τον οργανισμό τους να διατηρήσει την καλή κατάσταση υγείας στην οποία και έχουν επανέλθει ή επιθυμούν να επανέλθουν.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες:  2 δισκία Biobran250 την ημέρα ή 1 φακελάκι Biobran1000 κάθε δεύτερη μέρα
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για ενήλικες όσο και για ανηλίκους, απαιτείται ένας ελάχιστος αρχικός χρόνος 60 ημερών, μέσα στον οποίο το σώμα θα κατορθώσει να ενεργοποιήσει τη φυσική του άμυνα και να τη διατηρήσει στα φυσικά της επίπεδα. Σε περίπτωση προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης, καλό θα είναι η χορήγηση του Biobran να ξεκινήσει περίπου 7 ημέρες πριν από αυτήν. Πέραν αυτού του αρχικού χρόνου χορήγησης δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορεί να γίνεται επανάληψη ανά περίπτωση ή να χορηγείται για μικρό ή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα καθημερινά, με διακοπή ή και χωρίς διακοπή.

Β. Δοσολογίες σε Καταστάσεις Ιώσεων ή Επειγόντων περιστατικών
Η κατάσταση αυτή αφορά όλους όσους αντιμετωπίζουν μιαν μικρής διάρκειας αιφνίδια προσβολή της υγείας τους, π.χ. λόγω κρυολογήματος ή λοίμωξης (μικροβιακής ή ιογενούς), όπου για μια χρονική περίοδο ολίγων ημερών, αναπτύσσουν έντονα συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός κλπ. Στην περίπτωση αυτή, σκοπός της χορήγησης του Biobran είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό, να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στον ελάχιστο χρόνο. Για το λόγο αυτό, οι ελάχιστες δόσεις είναι υψηλές.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες:  4 δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά 1 φακελάκι Biobran1000) κάθε τέσσερις (4) ώρες.
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για ενήλικες όσο και για ανηλίκους, ο χρόνος ο οποίος απαιτείται είναι ο ανάλογος με αυτόν που εμφανίζονται τα συμπτώματα, τα οποία συνήθως είναι διάρκειας 1-3 ημερών. Πέραν αυτού του αρχικού χρόνου χορήγησης δεν υπάρχει περιορισμός. Η χορήγηση μπορεί να διακοπεί ή να συνεχιστεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Αν τα άτομα στα οποία πρόκειται να χορηγηθεί το Biobran ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, και συγχρόνως με αυτή την ξαφνική και επείγουσα κατάσταση της υγείας τους προϋπάρχει παράλληλα και κάποιο αυτοάνοσο σύνδρομο, τότε και μέσα στον χρόνο αυτό κατά τον οποίο θα χορηγηθεί η υψηλή αυτή δόση, ενδέχεται να εμφανιστούν και συμπτώματα του αυτοάνοσου. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι σε μια τέτοια περίπτωση- η χορήγηση του Biobran να περιοριστεί έως στη μισή από την ανωτέρω ημερήσια ποσότητα.

Γ. Δοσολογίες σε Καταστάσεις Λοιμώξεων (HPV…)
Στην κατάσταση αυτή αναφέρονται όλοι όσοι βρίσκονται σε χρόνιες καταστάσεις λοιμώξεων ιογενούς ή μη μορφής (όπως χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού, Ηπατίτιδες, HPV, HIV, κλπ). Στην περίπτωση αυτή, σκοπός της χορήγησης του Biobran, είναι –επίσης παράλληλα με την όποια συμβατική αγωγή-, να βοηθήσουμε τον οργανισμό να επαναφέρει το εξασθενημένο ή απορυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα στα φυσιολογικά του επίπεδα.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες:  2-4 δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά ½ -1 φακελάκι Biobran1000).
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για ενήλικες όσο και για ανηλίκους, ο ελάχιστος χρόνος ο οποίος απαιτείται για αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως 3-6 μήνες. Πέραν αυτού του απαραίτητου αρχικού χρονικού διαστήματος, είναι επιθυμητό να συνεχίσουμε μια χορήγηση συντήρησης -με ή χωρίς διακοπή-, για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο του ενός (1) έτους.

Δ. Δοσολογίες σε Καταστάσεις Αυτοάνοσων Συνδρόμων
Η κατάσταση αυτή αφορά όλους όσους θέλουν να ρυθμίσουν το ανοσοποιητικό τους και ειδικότερα όσους νοσούν από κάποιο αυτοάνοσο σύνδρομο σε φάση έξαρσης. Στην περίπτωση αυτή, σκοπός της χορήγησης του Biobran, είναι (παράλληλα με την ενδεδειγμένη συμβατική θεραπεία) να βοηθήσουμε το σώμα, να κατορθώσει σε ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα να ρυθμίσει -και έτσι να επαναφέρει- το απορυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα στα φυσιολογικά του επίπεδα. Ένας άλλος λόγος, είναι η αντιφλεγμονώδης δράση του Biobran, η οποία κρίνεται ως επιβοηθητική στα αυτοάνοσα σύνδρομα.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες:  2-4 δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά ½-1 φακελάκι Biobran1000).
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για ενήλικες όσο και για ανηλίκους, ο χρόνος ο οποίος απαιτείται είναι ο ανάλογος με αυτόν που εμφανίζονται τα συμπτώματα και γι’ αυτό μη εύκολα προσδιορίσιμος. Για τον λόγο αυτό, δεν υπάρχει περιορισμός.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Ο λόγος που στα αυτοάνοσα νοσήματα αρκούν σχετικά χαμηλές δόσεις, οφείλεται στην ρυθμιστική ικανότητα του Biobran.
Επιπλέον όμως, ο λόγος για τον οποίο αποφεύγουμε τις υψηλότερες δόσεις, είναι ότι ίσως τα συμπτώματα επιδεινωθούν για μια περίοδο 30 περίπου ημερών πριν αρχίσουν να υφίενται. Έχει επαναληφθεί ότι, ο λόγος είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσα έχουν χαμηλή δράση nk-κυττάρων και επαγωγικά διακύμανση μακροφάγων. Σε αυτές τις συνθήκες το Biobran ενισχύει το ανοσοποιητικό μέχρι να επέλθει ισορροπία στα φυσιολογικά επίπεδα των nk-κυττάρων και μακροφάγων. Η δραστηριοποίηση αυτή των λευκοκυττάρων -πριν επέλθει η ισορροπία-, ενισχύει τα συμπτώματα της ασθένειας για περίπου 30 ημέρες αφ’ ότου αρχίσει η λήψη του Biobran.

Ε. Δοσολογίες σε Καταστάσεις καρκίνων αρχικών σταδίων (stage I, ΙΙ & IΙI)
Η κατάσταση αυτή αφορά όλους όσους νοσούν από οποιαδήποτε μορφή / εντόπιση νεοπλασίας (καρκίνου) αρχικών σταδίων (stage I, ΙΙ & IΙI) και υποβάλλονται σε οποιοδήποτε σχήμα χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας ή άλλης σχετικής συμβατικής ή μη θεραπείας. Στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, η χημειοθεραπεία (όπως επίσης και η ακτινοθεραπεία), έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ή να προκαλεί το θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Η χημειοθεραπεία όμως, δεν επιδρά εξειδικευμένα μόνο στα κύτταρα του καρκίνου, αλλά «βλάπτει» τόσο τα καρκινικά όσο και τα φυσιολογικά κύτταρα του ασθενούς που υποβάλλεται σε αυτή.
Έτσι, στην πράξη, η χημειοθεραπεία, για όσο καιρό εφαρμόζεται, παράλληλα ελαττώνει τη γενική ανοσία του οργανισμού. Ο ασθενής τότε, μένοντας σχετικά ακάλυπτος ως προς την αποτελεσματική άμυνα του οργανισμού του απέναντι σε μολυσματικούς εισβολείς, είναι περισσότερο ευαίσθητος σε μολύνσεις (ιογενείς ή /και μικροβιακές), εμφανίζει έντονη κόπωση και παρουσιάζει αυτό που ονομάζουμε “χαμηλή ποιότητα ζωής”.
Για τον λόγο αυτό τότε, ο ασθενής καλείται να βοηθηθεί ώστε να αναπλάσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, με διάφορες υποστηρικτικές μεθόδους, κύρια των οποίων είναι η ειδική λειτουργική διατροφική αγωγή. Ασθενείς δηλαδή που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε συμβατική χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό τους ειδικά διατροφικά συστατικά όπως το Biobran, βελτιώνουν την ανοσία τους, γίνονται ανθεκτικότεροι σε πιθανές μολύνσεις, νοιώθουν ευεξία και γενικά βελτιώνουν την “ποιότητα ζωής” τους.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες: Τρία (3) φακελάκια Biobran1000 (ή ανάλογα 12 δισκία Biobran250) την ημέρα.
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για ενήλικες όσο και για ανηλίκους, ο χρόνος ο οποίος απαιτείται ξεκινά λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζεται καθ όλη την διάρκειά της και ολοκληρώνεται 4-6 μήνες μετά από αυτή. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει περιορισμός. Η χορήγηση μπορεί να διακοπεί ή να συνεχιστεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις).

ΣΤ. Δοσολογίες σε Καταστάσεις μεταστατικών καρκίνων ή σταδίου 4 (stage ΙV)
Η κατάσταση αυτή αφορά όλους όσους πάσχουν από οποιαδήποτε μορφή μεταστατικής νεοπλασίας (καρκίνου) ή σταδίου 4 (stage ΙV) και υποβάλλονται σε οποιοδήποτε σχήμα χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας ή άλλης σχετικής συμβατικής ή μη θεραπείας. Όπως στην περίπτωση του προηγούμενου πρωτοκόλλου, ο ασθενής καλείται να βοηθήσει τον οργανισμό του να αναπλάσει / ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, όμως τώρα –λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του (stage ΙV), έχει στη διάθεσή του περιορισμένο χρόνο. Το πρωτόκολλο αυτό λοιπόν, προσπαθεί να κινητοποιήσει μια φυσική ενδοκυτταρική επίθεση εναντίον του καρκίνου, από τον ίδιο τον οργανισμό. Έχει σκοπό δηλαδή, να πιέσει το ίδιο το σώμα να ανακτήσει τις αμυντικές εκείνες δυνάμεις του, οι οποίες θα κατορθώσουν μαζί με την χορηγούμενη συμβατική (ή άλλη) θεραπεία να ανατρέψουν / ελαχιστοποιήσουν την επίθεση των καρκινικών κυττάρων και να σταθεροποιήσουν την υγεία του.
Έτσι, τις 5 πρώτες ημέρες της βδομάδας, η ημερήσια χορηγούμενη ποσότητα του Biobran αυξάνεται (ώστε να ενεργοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα ΝΚ-κυττάρων στον μικρότερο δυνατό χρόνο) και κατόπιν τις υπόλοιπες 2 ημέρες είναι μηδενική, πιέζοντας με τον τρόπο αυτό τον ίδιο τον οργανισμό να διατηρήσει από μόνος του τους μηχανισμούς ενεργοποίησής, χωρίς εξωτερική βοήθεια.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες: Πέντε (5) φακελάκια Biobran1000, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα (αφήνουμε 2 ημέρες την εβδομάδα χωρίς να χορηγήσουμε).
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για τους ενήλικες όσο και για τους ανηλίκους οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο αυτό, ο διαθέσιμος χρόνος είναι μη προσδιορίσιμος. Έτσι, ξεκινούμε αμέσως μόλις πάρουμε την ανάλογη απόφαση και συνεχίζουμε να χορηγούμε με τον ίδιο τρόπο επί 2-3μήνες. Πέραν του χρόνου χορήγησης αυτού δεν υπάρχει περιορισμός. Εφ’ όσον η έκβαση είναι θετική, η χορήγηση μπορεί να συνεχιστεί με χορήγηση όμοια με του προηγούμενου πρωτοκόλλου των“αρχικών σταδίων καρκίνου (stage I, ΙΙ & IΙI)” και να ολοκληρωθεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις, κλπ). Επίσης στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσέξουμε και την πιθανότητα παρουσίας ενός παράλληλου αυτοάνοσου, όπου τότε οι ποσότητες θα πρέπει να χορηγηθούν με σταδιακή αύξηση και όχι απότομα από την αρχή.

Πόσο Biobran θα πρέπει να λαμβάνω;
Ως γενικός κανόνας, οι υψηλότερες ημερήσιες δόσεις Biobran, τείνουν να φέρουν γρηγορότερα το ανοσοποιητικό σύστημα σε φυσιολογικά επίπεδα άμυνας απ’ ότι οι χαμηλότερες δόσεις και αυτό συνιστάται για τα περισσότερο σοβαρά περιστατικά όπου η ταχύτητα ανάρρωσης είναι σημαντική. Οι δόσεις ορίζονται ανά χιλιόγραμμο βάρους σώματος, και ποικίλουν από 500mgr (2 δισκία των 250 ή μισό σακουλάκι των 1000) την ημέρα, μέχρι 3000mgr (12 δισκία των 250 ή τρία φακελάκια των 1000). Κάποιος δηλαδή που είναι μεν υγιής αλλά βρίσκεται σε κατάσταση άγχους ή έχει κάποιο ελαφρύ κρυολόγημα ή βρίσκεται σε περίοδο ιώσεων, θα μπορούσε να αρκεστεί στα 500mgr την ημέρα για να έχει μια γενική ανοσοπροστασία και πρόληψη της όποιας πιθανής μόλυνσης.
Για περισσότερο σοβαρή κατάσταση όμως, συνιστάται να χορηγείται ένα φακελάκι την ημέρα (ή 4 δισκία των 250mgr ή 15mgr/Kg/ημέρα) ενώ για ακόμη σοβαρότερες περιπτώσεις όπως αυτές του καρκίνου (+/- χημειοθεραπείας) θα πρέπει να χορηγούνται 3 φακελάκια την ημέρα (ή 12 δισκία των 250mgr ή 45mgr/Kg/ημέρα) για 2 μήνες και στη συνέχεια να μειωθεί η χορήγηση σε δόση συντήρησης (βλέπετε ανάλυση χορηγήσεων και δοσολογιών παρακάτω).
Ειδικότερα για περιπτώσεις που προορίζονται για ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά τη διάρκεια χημειοθεραπειών, συνιστάται η χορήγηση αυτής της υψηλότερης δόσης καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.
Για λόγους και μόνον ταχύτητας απορρόφησης του προϊόντος από τον οργανισμό, είναι καλύτερα οι ημερήσιες δόσεις να λαμβάνονται μαζί με τα γεύματα. Έτσι για παράδειγμα κάποιος που θα λάβει 3 φακελάκια, θα μπορούσαμε να τα χορηγούσαμε: 1 φακελάκι μαζί με το πρωινό του, 1 φακελάκι με το μεσημεριανό του και 1 φακελάκι με το βραδινό του. Όμως αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και έτσι το Biobran –στην ουσία- μπορεί να χορηγείται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή πριν ή μετά το φαγητό.

Τρόπος χρήσης και χορήγησης:
Η χορήγηση σε σκόνη (Biobran1000) γίνεται με διάλυση του περιεχομένου του φακέλου, σε λίγο νερό, χυμό, γάλα ή απ’ ευθείας στο στόμα. Τα δισκία (Biobran250) καταπίνονται ή μασώνται με λίγο νερό ή μπορούν να θρυμματιστούν (με απλή πίεση ανάμεσα σε 2 κουτάλια) ώστε να χρησιμοποιηθούν σε παιδιά αραιώνοντας τα στην κρέμα ή το γάλα τους. Είναι αδιάφορο αν χορηγηθούν πριν ή μετά το φαγητό. Ο μοναδικός λόγος είναι η ευκολία και η ταχύτητα απορρόφησης και όχι η αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
Η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται για να υπάρξει έναρξη της ενεργοποίησης των ΝΚ-κυττάρων μέσω της διατροφής είναι περίπου 4mgr /Kg σωματικού βάρους. Δηλαδή για ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος 70-80 κιλών η δόση είναι 300-350 mgr (δηλ. 1-2 δισκία Biobran 250).
Έτσι σε περίπτωση που χρειαζόμαστε απλά να ρυθμίσουμε το ανοσοποιητικό (όπως παράδειγμα για συντήρηση ή στα αυτοάνοσα) και όχι να το ενισχύσουμε (όπως χημειοθεραπείες ή λοιμώξεις), τότε η ελάχιστη δόση περιορίζεται σε 250-500 mgr.

Η δοσολογία σε σχέση με το σωματικό βάρος:
Στο “γράφημα”, καταγράφεται η ενίσχυση των ΝΚ-κυττάρων σε σχέση με την διαφορετική δοσολογία και το σωματικό βάρος.  Σύμφωνα με αυτό, με διαφορετικές δοσολογίες (15, 30 & 45mgr /Kg σωματικού βάρους) στο τέλος της περιόδου δύο μηνών, θα έχουμε φτάσει περίπου στο ίδιο αποτέλεσμα. Όμως, για το αρχικό διάστημα, το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται στο λιγότερο χρόνο, μέσα από την υψηλότερη δόση. Δηλαδή με 3 φακελάκια των 1000mgr την ημέρα (δηλαδή 45mgr/Kg) σε μία μόλις βδομάδα θα έχουμε πετύχει το διπλάσιο περίπου αποτέλεσμα από εκείνο που θα είχαμε με 1 φακελάκι δηλαδή με 1000mgr (15mgr/Kg).
Με βάση τα παραπάνω, σε σοβαρές περιπτώσεις (όπως χημειοθεραπεία ή σοβαρές λοιμώξεις) εφαρμόζουμε αρχικά υψηλή δόση για 2 μήνες και μετά ελαττώνουμε εφόσον οι αρνητικές συνθήκες έχουν εκλείψει. Αν όμως η θεραπεία (π.χ. χημειοθεραπεία) παρατείνεται πέραν των 60 ημερών, τότε εξακολουθούμε να χορηγούμε 2-3 φακελάκια (2000-3000mgr) για όσο χρονικό διάστημα παρατείνεται αυτή. Στο τέλος και αφού ολοκληρωθεί η συμβατική θεραπεία, μειώνουμε σε 1 φακελάκι (1000mgr) για τουλάχιστον 4-6 μήνες, ως συντήρηση.
Η συντήρηση αυτή συστήνεται διότι, μόλις σταματήσουμε τη χορήγηση Biobran, εντός 30 ημερών, η δραστικότητα των ΝΚ-κυττάρων επανέρχεται στο αρχικό της χαμηλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίζουμε με μικρές δόσεις συντήρησης (500-1000 mgr) όλο το διάστημα όσο υπάρχει ακόμη κάποιος παράγοντας ο οποίος μπορεί να προκαλέσει απορύθμιση του ανοσοποιητικού.
Πάντως, -ως γενική οδηγία-, αν το περιστατικό στο οποίο χορηγούμε Biobran δεν είναι πολύ σοβαρό -με την έννοια της κρισιμότητας -, τότε μπορούμε να χορηγήσουμε από την αρχή, μια μέση δόση 1000 mgr για όσο διάστημα χρειαστεί ή επιθυμούμε.

Μπορεί το Biobran να λαμβάνεται μαζί με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο;
Όπως κάθε άλλο προϊόν, θα ήταν αδύνατον να εξεταστεί το Biobran μαζί με κάθε ένα από τα δεκάδες χιλιάδων φάρμακα που είναι διαθέσιμα και κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Εντούτοις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το Biobran είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα διαιτητικής ίνας το οποίο -από το 1995 περίπου που ξεκίνησε να κυκλοφορεί-, λαμβάνεται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδων ατόμων παγκοσμίως, το συγκαταλέγουμε ως ένα από τα πολύ ασφαλή συμπληρώματα, χωρίς αντενδείξεις ή παρενέργειες, εκτός βεβαίως των προαναφερθέντων περιπτώσεων της παράλληλης χρήσης των ανοσοκατασταλτικών και των μεταμοσχεύσεων. Αν και έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στις νοσοκομειακές εξετάσεις αξιολόγησης, συστήνουμε πάντα να ενημερώνεται σχετικά και ο θεράπων ειδικός ιατρός.

Στη χημειοθεραπεία, πότε πρέπει να ξεκινήσει η χορήγηση Biobran ;
Το συντομότερο δυνατόν (εφ όσον ο ιατρός δεν έχει κάποια αντίρρηση). Έχοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα όταν πρωτοξεκινήσει κάποιος την χημειοθεραπεία, θα την κάνει πολύ πιο ανεκτή και με λιγότερες παρενέργειες. Έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα με την μεγαλύτερη ημερήσια δόση των 3 φακέλων (3000mgr), ώστε να βοηθήσουμε το σώμα να βελτιώσει ταχύτερα το ανοσοποιητικό στα φυσιολογικά επιθυμητά επίπεδα.
Φυσιολογικά μετά από 2 μήνες, θα μπορούσαμε να μειώσουμε την παραπάνω δόση στο 1 φακελάκι (1000mgr) την ημέρα, αλλά σε περίπτωση παράτασης της χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας ή άλλης συμβατικής θεραπείας, θα πρέπει να παραταθεί παράλληλα και η χορήγηση του Biobran στην μεγαλύτερη δόση ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες πιθανές παρενέργειες. (Συνιστάται, οι υψηλές δόσεις να ξεκινήσουν μια βδομάδα πριν την έναρξη της χημειοθεραπείας και να σταματούν δυο βδομάδες μετά το τέλος της).

Μπορώ να μειώσω τις δόσεις χημειοθεραπείας αν λαμβάνω Biobran;
Μερικές έρευνες προτείνουν ότι αν κι εφ’ όσον η ικανότητα του σώματος στο να μάχεται, αυξάνεται, οι δόσεις της χημειοθεραπείας θα μπορούσαν να μειωθούν. Αν και αυτό έχει αποδειχθεί σε κάποιες μελέτες με ζώα, εμείς ΔΕΝ συνιστούμε οποιαδήποτε μείωση, αφήνοντας αυτήν την απόφαση μονάχα στον ιατρό.

Πότε μπορώ να σταματήσω να λαμβάνω το Biobran;
Το Biobran MGN-3 δεν κατηγορήθηκε ποτέ για υποανταπόκριση ή απαραίτητη σταδιακή μείωση μετά από μια διάρκεια χρόνου χορήγησης και έτσι μπορεί να λαμβάνεται απεριόριστα. Εντούτοις το κόστος μιας μακρόχρονης λήψης μπορεί να είναι αποτρεπτικό και για αυτό πολλοί ζητούν να μάθουν τον ακριβή χρόνο που θα μπορούσαν να το διακόψουν.
Όταν λοιπόν έχει χορηγηθεί για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση και αυτή η κατάσταση έχει εξαλειφθεί, τότε η λήψη του Biobran μπορεί να σταματήσει ή να μειωθεί στην χαμηλότερη δόση και να σταματήσει λίγο αργότερα.
Αν όμως η κατάσταση συνεχίζεται ή επαναλαμβάνεται, τότε θα ήταν σωστό να συνεχιστεί ή να επαναληφθεί αντίστοιχα και το Biobran. Παράλληλα όμως ενδείκνυται όταν σταματάμε τη λήψη του, να προσπαθούμε πάντοτε να επανέλθουμε σε έναν υγιή τρόπο ζωής ώστε να διατηρήσουμε τα ανακτημένα επίπεδα του ανοσοποιητικού μας.

Εάν σταματήσω και ξαναρχίσω το Biobran, πόσο να λαμβάνω;
Γενικά όσοι λαμβάνουν ένα γραμμάριο (1000mg σκόνης ή 4 ταμπλέτες των 250) ή περισσότερο Biobran την ημέρα, θα επιτύχουν την βέλτιστη ρύθμιση του ανοσοποιητικού τους μετά από μια περίοδο 2 μηνών. Αν σταματήσουμε τη λήψη οποιαδήποτε στιγμή πριν το πέρας της διάρκειας αυτής, τότε –και μέσα σε διάστημα 1 μηνός- εφ’ όσον παραμένουν οι παράγοντες οι οποίοι προκάλεσαν την πτώση του ανοσοποιητικού, (όπως παρουσία κάποιας ασθένειας, φτωχή διατροφή, άγχος, έκθεση σε τοξικούς παράγοντες κλπ), η λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού θα επανέλθει σταδιακά και πάλι στα προηγούμενα αρχικά επίπεδα. Για το λόγο αυτό είναι επιθυμητό να συμβουλέψουμε την αποφυγή της όποιας διακοπής της λήψης του Biobran πριν το πέρας της απαιτούμενης -για τα βέλτιστα αποτελέσματα- διάρκειας.

Μπορεί το BioBran να λαμβάνεται μαζί με άλλες τροφές;
Το BioBran παράγεται με μια φυσική διεργασία. Αποτελεί ένα φυσικό υλικό το οποίο δεν περιέχει κάποιο οξικό ή αλκαλικό συστατικό και έτσι είναι ασφαλές για να λαμβάνεται μαζί με όποιες άλλες τροφές, ροφήματα, ποτά ή άλλα διατροφικά συμπληρώματα.