Ανοσοποιητικό & HPV

Γενικά περί HPV
Ο HPV (Human Papilloma Virus) ή Ιός Ανθρωπίνων Θηλωμάτων είναι ένας ιός που μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο. Υπάρχουν περισσότεροι από 180 τύποι του ιού από τους οποίους οι 120 προσβάλουν τον άνθρωπο, και περίπου οι 40 είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι. Οι τύποι των HPV χωρίζονται σε χαμηλού και υψηλού κινδύνου. Η ομάδα χαμηλού κινδύνου περιλαμβάνει τους τύπους: 6, 11, 40, κ.ά. που προκαλούν κατά κανόνα κονδυλώματα (καλοήθεις αλλοιώσεις) μη καρκινογόνα. Η ομάδα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει τους: 16, 18, 26, κ.ά. η φλεγμονή των οποίων μπορεί να καταλήξει σε καρκίνους όπως α) Ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία τραχήλου (CIN), β) αιδοίου (VIN), γ) πέους (PIN) και δ) πρωκτού (AIN). Από αυτούς οι πιο επικίνδυνοι είναι οι HPV 16 και 18 και αφορούν κυρίως περιπτώσεις καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

Μόλυνση & κονδυλώματα
Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί στην έγκαιρη θεραπεία. Στους άνδρες η διάγνωση του ιού είναι σχετικά εύκολη ενώ στις γυναίκες, η μόλυνση του τραχήλου της μήτρας θα πρέπει να γίνει με τεστ-Pap, κολποσκόπηση ή και βιοψία. Μετά τη μόλυνση ακολουθεί φλεγμονή. Καθώς ο HPV είναι ιός, δεν υπάρχει θεραπεία με την κλασσική έννοια αλλά αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με φάρμακα (ειδικές δερματικές αλοιφές), κρυοπηξία ή διαθερμοπηξία, laser και τελευταία με Ραδιοκύματα.

HPV & καρκίνος
Αν υπάρχει στέλεχος από την ομάδα υψηλού κινδύνου (όπως 16, 18 κλπ) και δεν υπάρξει θεραπεία των αρχικών συμπτωμάτων τότε πιθανότατα να υπάρξει υποτροπή ή μετεξέλιξη σε καρκίνο. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο πιο συχνός από όλους τους καρκίνους που προκαλούνται από τους HPV. Από την εξέλιξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας γνωρίζουμε, ότι συνήθως προηγούνται προκαρκινικές αλλοιώσεις (CIN-2, 3 ή HSIL) οι οποίες είναι ανιχνεύσιμες με τα μέσα που διαθέτουμε και όταν εντοπιστούν, αφαιρούνται. Γενικά χρειάζονται περίπου 10-30 έτη μετά τη μόλυνση για να δημιουργηθεί καρκίνος, έτσι ενώ οι μολύνσεις είναι πάρα πολύ συχνές γύρω στην ηλικία των 20, οι προκαρκινικές αλλοιώσεις εμφανίζονται συνήθως στην ηλικία των 25-35, ενώ οι διηθητικοί καρκίνοι, τελικά, μετά την ηλικία των 30.

Ανοσοποιητικό & HPV
Οι ιοί του HPV για να φτάσουν να προκαλέσουν καρκίνο θα πρέπει να υπάρχουν προβλήματα στους αμυντικούς μηχανισμούς, που διαθέτει ο οργανισμός μας, μιας και το ανοσοποιητικό μας είναι ικανό να κινητοποιεί όλους τους αμυντικούς μηχανισμούς ώστε να αποτρέψει στον ιό να αρχίσει να πολλαπλασιάζεται. Εάν όμως η άμυνα του οργανισμού μας υστερεί, ο HPV αρχίζει να αναπτύσσεται και τελικά προκαλεί φλεγμονή. Η συστηματική αντιμετώπιση των υποτροπών, η ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης, της φυσικής άμυνας και της ανοσίας του ασθενούς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των ανθρώπων ο ίδιος ο οργανισμός με τη σωστή συμπεριφορά και τη διατροφή, θα θέσει τον ιό υπό έλεγχο σε περίπου 3-4 χρόνια από τη διάγνωση, οδηγούν στην τελική ίαση.

Biobran & ανοσοποιητικό
Το Biobran είναι φυσική διατροφική σύνθεση διαιτητικής ίνας αραβινοξυλάνης πίτουρου ρυζιού, διασπασμένης από ένζυμα μανιταριού Shiitake, και βασίζεται στην παραδοσιακή διατροφή της Ιαπωνίας εκατοντάδων ετών. Χωρίς να προκαλεί τεχνητή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος βοηθά το σώμα να επανενεργοποιήσει μια σημαντική για την ανοσία ομάδα κυττάρων (nk-κύτταρα), με αποτέλεσμα να ρυθμίζει την φυσική άμυνα θωρακίζοντας με φυσικό τρόπο όσους το χρησιμοποιούν. >> Περισσότερα: Τι είναι το Biobran

Δράση του Biobran
Το Biobran, δεν χωνεύεται στο στομάχι αλλά απορροφάται αδιάσπαστο σταδιακά στο λεπτό έντερο και περνά κατ’ ευθείαν στο αίμα μέσα από το εντερικό τοίχωμα. Εκεί απορροφάται σε μη αφομοιώσιμη μορφή και ενεργοποιεί τα ειδικά αμυντικά κύτταρα του οργανισμού μας (κύτταρα –nk ή natural killer cells ή κύτταρα φυσικοί φονείς) τα οποία αντιδρούν αστραπιαία ενάντια σε οποιοδήποτε ξένο εισβολέα στον οργανισμό μας. Είναι απλό φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα, επιτυχημένο σαν επιπρόσθετο κάποιας θεραπείας (συμβατικής ή άλλης). Έχοντας σαν επιπλέον πλεονεκτήματα αντιοξειδωτική εξουδετέρωση, βελτίωση της εξισορρόπησης της γλυκόζης, αύξηση της παγκρεατικής λειτουργίας & αύξηση της ηπατικής λειτουργίας, βελτιώνει την φυσική άμυνα και την ποιότητα ζωής όσων το λαμβάνουν. Επιστήμονες προτείνουν τη συμπληρωματική χρήση του, ώστε να βοηθήσει το ίδιο το σώμα να κρατήσει το ανοσοποιητικό ρυθμισμένο και ακέραιο.

Χρήση του Biobran
Το Biobran δεν είναι φάρμακο για κάποια ειδική ασθένεια. Είναι ένα απλό διατροφικό προϊόν που μπορεί να λαμβάνεται συμπληρωματικά από τον κάθε ένα (άνδρα ή γυναίκα) που ενδιαφέρεται για την αποτελεσματική δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού ανοσίας στον οργανισμό του. Στις περιπτώσεις ιογενούς μόλυνσης όπως του HPV, χρησιμοποιείται παράλληλα με τις συμβατικές θεραπείες που αντιμετωπίζουν τη μόλυνσης από τον ιό, με σκοπό να συμπληρώσει μέσω της διατροφή την φυσική ενδυνάμωση ενός δυνατού και ακέραιου ανοσοποιητικού συστήματος από το ίδιο μας το σώμα.

Δοσολογία του Biobran για HPV

Για ένα κανονικό σωματικό βάρος (60-70Kg) και για ήπιες περιπτώσεις (CIN 1 ή 2), αρκεί μια ημερήσια δόση 2-4 ταμπλετών Biobran 250, για περίοδο 3 μηνών ενώ για σημαντικότερης βαρύτητας περιστατικά (CIN 3 ή 4) απαιτούνται 1-3 φακελάκια σκόνης Biobran 1000. Η περαιτέρω χρήση συντήρησης με τη μισή δοσολογία για όσο διάστημα κάποιος επιθυμεί, είναι προαιρετική αλλά πάντοτε αποδεκτή και ασφαλής.

>>>>> Περισσότερα για το Biobran και τον HPV.