Χημειοθεραπεία & Biobran

Συμπληρωματική βοήθεια στη φυσική μας άμυνα
Στους ασθενείς που πάσχουν από Καρκίνο, η χημειοθεραπεία (όπως επίσης και η ακτινοθεραπεία), έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ή να προκαλεί το θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Η χημειοθεραπεία όμως, δεν επιδρά εξειδικευμένα μόνο στα κύτταρα του καρκίνου, αλλά σκοτώνει τόσο τα καρκινικά όσο και τα φυσιολογικά  κύτταρα του ασθενούς που υποβάλλεται σε αυτή.
Έτσι, στην πράξη, η χημειοθεραπεία, για όσο καιρό εφαρμόζεται, γίνεται έμμεσα ανοσοκατασταλτική κατά την έννοια ότι ελαττώνει τη γενική ανοσία του οργανισμού. Ο ασθενής τότε, μένοντας σχετικά ακάλυπτος ως προς την αποτελεσματική άμυνα του οργανισμού του απέναντι σε μολυσματικούς εισβολείς, είναι περισσότερο ευαίσθητος σε ιώσεις και μολύνσεις, παρουσιάζει έντονη κόπωση και έχει αυτό που χαρακτηριστικά ονομάζουμε “χαμηλή ποιότητα ζωής”.
Για το λόγο αυτό, ο ασθενής καλείται τότε να βοηθήσει το σώμα του να αναπλάσει το ελαττωμένο ανοσοποιητικό του σύστημα, με διάφορες υποστηρικτικές μεθόδους, κύρια των οποίων είναι η ειδική λειτουργική διατροφική αγωγή. Ασθενείς δηλαδή που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε συμβατική χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό τους ειδικά διατροφικά συστατικά όπως του Biobran λίγες βδομάδες πριν, κατά την διάρκεια και μετά την θεραπεία, βελτιώνουν την ανοσία τους και γίνονται ανθεκτικότεροι τόσο σε πιθανές μολύνσεις ή ιώσεις, νοιώθουν ευεξία και γενικά βελτιώνουν την “ποιότητα ζωής” τους.

Ο ρόλος του BioBran  κατά τη χημειοθεραπεία.
Το Biobran ως ένα απλό διατροφικό συμπλήρωμα, βοηθά στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ίδιο το Biobran, δεν αποτελεί θεραπεία για κάποια ιδιαίτερη ασθένεια ή ιατρική κατάσταση. Είναι περισσότερο επιτυχημένο σαν επιπρόσθετο κάποιας θεραπείας (συμβατικής ή άλλης) της οποίας επιμελείται κάποιος ιατρικός επιστήμονας. Πράγματι επιστήμονες όπως ο Δρ Ghoneum προτείνουν συμβατικές ιατρικές θεραπείες καρκίνων με παράλληλη και συμπληρωματική χρήση του Biobran MGN-3, ώστε να βοηθήσει το ίδιο το σώμα να κρατήσει το ανοσοποιητικό του ρυθμισμένο και ακέραιο στα φυσιολογικά επίπεδά του. Με τη διατροφική αγωγή του BioBran ο οργανισμός, παρ’ όλη την καταστροφή των ανοσοκυττάρων που θα υποστεί,  αναπτύσσει την ικανότητα να αναπλάθει γρηγορότερα αμυντικά κύτταρα, κυρίως αυξάνοντας τόσο τα ΝΚ-λεμφοκύτταρα όσο και τα Τ & Β.

Στην μεγαλύτερη από 25ετή λήψη του από ασθενείς, το Biobran, συμπληρωματικά χορηγούμενο συνδυαστικά με τα γνωστά συμβατικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα (όπως Cisplatin, Doxorubicin ή Adriamycin)*, δείχνει πως προσφέρει  βελτιωμένη κλινική εικόνα, καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερες παράπλευρες αλλοιώσεις και παρενέργειες (πιο υγιή εμφάνιση, λιγότερες ενδείξεις για γαστρικές και λοιπές βλάβες κλπ). Όλες επίσης οι μελέτες δείχνουν ότι ένα σώμα με καλύτερα ρυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα στην καταστροφή μεγαλύτερου αριθμού καρκινικών κυττάρων.
*(M. Ghoneum, N. K. Badr El-Din, D. A. Ali and Mai Alaa El-Dein “Modified Arabinoxylan from Rice Bran, MGN-3/Biobran, Sensitizes Metastatic Breast Cancer Cells to Paclitaxel In Vitro“Anticancer Research January 2014, 34 (1) 81-87; Jacoby H., Wnorowski G., Sakata K., and Maeda H. 2000 ‘’The Effect of MGN-3 on Cisplatin and Doxorubicin Induced Toxicity in the Rat’’, Gastroenterology, Vol. 118, No.4, 4962.)…

Σύγχρονη λήψη του Biobran κατά τη χημειοθεραπεία
Η λήψη του Biobran κατά τη χημειοθεραπεία θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν (όσον ο ογκολόγος σας δεν έχει κάποια ειδική αντίρρηση). Έχοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα όταν πρωτοξεκινήσει κάποιος την χημειοθεραπεία, θα την κάνει πολύ πιο εύκολη και με λιγότερες παρενέργειες για το σώμα. Μερικές έρευνες προτείνουν πως καθόσον με το Biobran η ικανότητα του σώματος στο να μάχεται για τον εαυτό του αυξάνεται, οι δόσεις της χημειοθεραπείας θα μπορούσαν να μειωθούν. Αν και αυτό έχει δειχθεί σε κάποιες μελέτες με ζώα, εμείς ΔΕΝ συνιστούμε οποιαδήποτε μείωση. H απόφαση αυτή αφορά μόνο τον θεράποντα ιατρό.

Δοσολογίες σε Καταστάσεις καρκίνων αρχικών σταδίων (stage I, ΙΙ & IΙI)
Η κατάσταση αυτή αφορά όλους όσους νοσούν από οποιαδήποτε μορφή / εντόπιση νεοπλασίας (καρκίνου) αρχικών σταδίων (stage I, ΙΙ & IΙI) και υποβάλλονται σε οποιοδήποτε σχήμα χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας ή άλλης σχετικής συμβατικής ή μη θεραπείας. Στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, η χημειοθεραπεία (όπως επίσης και η ακτινοθεραπεία), έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ή να προκαλεί το θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Η χημειοθεραπεία όμως, δεν επιδρά εξειδικευμένα μόνο στα κύτταρα του καρκίνου, αλλά «βλάπτει» τόσο τα καρκινικά όσο και τα φυσιολογικά κύτταρα του ασθενούς που υποβάλλεται σε αυτή.
Έτσι, στην πράξη, η χημειοθεραπεία, για όσο καιρό εφαρμόζεται, παράλληλα ελαττώνει τη γενική ανοσία του οργανισμού. Ο ασθενής τότε, μένοντας σχετικά ακάλυπτος ως προς την αποτελεσματική άμυνα του οργανισμού του απέναντι σε μολυσματικούς εισβολείς, είναι περισσότερο ευαίσθητος σε μολύνσεις (ιογενείς ή /και μικροβιακές), εμφανίζει έντονη κόπωση και παρουσιάζει αυτό που ονομάζουμε “χαμηλή ποιότητα ζωής”.
Για τον λόγο αυτό τότε, ο ασθενής καλείται να βοηθηθεί ώστε να αναπλάσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, με διάφορες υποστηρικτικές μεθόδους, κύρια των οποίων είναι η ειδική λειτουργική διατροφική αγωγή. Ασθενείς δηλαδή που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε συμβατική χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό τους ειδικά διατροφικά συστατικά όπως το Biobran, βελτιώνουν την ανοσία τους, γίνονται ανθεκτικότεροι σε πιθανές μολύνσεις, νοιώθουν ευεξία και γενικά βελτιώνουν την “ποιότητα ζωής” τους.

Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες: Τρία (3) φακελάκια Biobran1000 (ή ανάλογα 12 δισκία Biobran250) την ημέρα.
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για ενήλικες όσο και για ανηλίκους, ο χρόνος ο οποίος απαιτείται ξεκινά λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζεται καθ όλη την διάρκειά της και ολοκληρώνεται 4-6 μήνες μετά από αυτή. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει περιορισμός. Η χορήγηση μπορεί να διακοπεί ή να συνεχιστεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις).

Δοσολογίες σε Καταστάσεις μεταστατικών καρκίνων ή σταδίου 4 (stage ΙV)
Η κατάσταση αυτή αφορά όλους όσους πάσχουν από οποιαδήποτε μορφή μεταστατικής νεοπλασίας (καρκίνου) ή σταδίου 4 (stage ΙV) και υποβάλλονται σε οποιοδήποτε σχήμα χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας ή άλλης σχετικής συμβατικής ή μη θεραπείας. Όπως στην περίπτωση του προηγούμενου πρωτοκόλλου, ο ασθενής καλείται να βοηθήσει τον οργανισμό του να αναπλάσει / ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, όμως τώρα –λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του (stage ΙV), έχει στη διάθεσή του περιορισμένο χρόνο. Το πρωτόκολλο αυτό λοιπόν, προσπαθεί να κινητοποιήσει μια φυσική ενδοκυτταρική επίθεση εναντίον του καρκίνου, από τον ίδιο τον οργανισμό. Έχει σκοπό δηλαδή, να πιέσει το ίδιο το σώμα να ανακτήσει τις αμυντικές εκείνες δυνάμεις του, οι οποίες θα κατορθώσουν μαζί με την χορηγούμενη συμβατική (ή άλλη) θεραπεία να ανατρέψουν / ελαχιστοποιήσουν την επίθεση των καρκινικών κυττάρων και να σταθεροποιήσουν την υγεία του.
Έτσι, τις 5 πρώτες ημέρες της βδομάδας, η ημερήσια χορηγούμενη ποσότητα του Biobran αυξάνεται (ώστε να ενεργοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα ΝΚ-κυττάρων στον μικρότερο δυνατό χρόνο) και κατόπιν τις υπόλοιπες 2 ημέρες είναι μηδενική, πιέζοντας με τον τρόπο αυτό τον ίδιο τον οργανισμό να διατηρήσει από μόνος του τους μηχανισμούς ενεργοποίησής, χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες: Πέντε (5) φακελάκια Biobran1000, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα (αφήνουμε 2 ημέρες την εβδομάδα χωρίς να χορηγήσουμε).
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για τους ενήλικες όσο και για τους ανηλίκους οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο αυτό, ο διαθέσιμος χρόνος είναι μη προσδιορίσιμος. Έτσι, ξεκινούμε αμέσως μόλις πάρουμε την ανάλογη απόφαση και συνεχίζουμε να χορηγούμε με τον ίδιο τρόπο επί 2-3μήνες. Πέραν του χρόνου χορήγησης αυτού δεν υπάρχει περιορισμός. Εφ’ όσον η έκβαση είναι θετική, η χορήγηση μπορεί να συνεχιστεί με χορήγηση όμοια με του προηγούμενου πρωτοκόλλου των “αρχικών σταδίων καρκίνου (stage I, ΙΙ & IΙI)” και να ολοκληρωθεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις, κλπ). Επίσης στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσέξουμε και την πιθανότητα παρουσίας ενός παράλληλου αυτοάνοσου, όπου τότε οι ποσότητες θα πρέπει να χορηγηθούν με σταδιακή αύξηση και όχι απότομα από την αρχή.

Συνεργασία του Biobran με τα συμβατικά φάρμακα
Σε όλη την υπάρχουσα χρήση του όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί παγκόσμια, δεν έχει παρατηρηθεί ή σημειωθεί κάποια αλληλεπίδραση ή αρνητική συνέργια με τα γνωστά συμβατικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Έτσι παραμένει σαν κύριος λόγος αποφυγής της χρήσης του η κατάσταση άμεσης ανοσοκαταστολής όπως σε κατάσταση μεταμόσχευσης.