Ιώσεις & Κρυολογήματα

Λοίμωξη σημαίνει, η παρουσία μικροοργανισμών σε κάποιο σημείο του σώματος που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και στη συνέχεια λόγω της τοξικότητάς τους παραγωγή φλεγμονής. Ίωση είναι η λοίμωξη που προκαλείται από κάποιο ιό. Ανάλογα το σημείο που παρουσιάζονται οι μικροοργανισμοί που δημιουργούν την φλεγμονή, μιλάμε για λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, του ουροποιητικού συστήματος, του κεντρικού νευρικού, του δέρματος κλπ.
Η γρίπη προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι πυρετός, πονοκέφαλος, έντονη αδυναμία, βήχας ή και πονόλαιμος. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 10 ημέρες.
Το κρυολόγημα από την άλλη, προκαλείται από διάφορους ιούς με ίδια περίπου συμπτώματα με αυτά της γρίπης αλλά πιο ήπια. Τόσο για την αντιμετώπιση από τη γρίπη όσο και από το κρυολόγημα, σημασία έχει η κατάσταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Δράση του Biobran σε λοιμώξεις & ιώσεις
Το Biobran δεν είναι φάρμακο για κάποια ειδική ασθένεια. Είναι ένα απλό διατροφικό προϊόν που μπορεί να λαμβάνεται συμπληρωματικά της διατροφής από τον κάθε ένα (άνδρα ή γυναίκα) που ενδιαφέρεται για την αποτελεσματική δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού ανοσίας στον οργανισμό του, μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής. Οποιοσδήποτε βιώνει μια μείωση του ανοσοποιητικού του σαν αποτέλεσμα των συμπτωμάτων κάποιας λοίμωξης, μπορεί να βοηθηθεί εντάσσοντας συμπληρωματικά στο διαιτολόγιό του το Biobran.
Το Biobran MGN-3 έχει την ικανότητα να αυξάνει την δράση και τον αριθμό των κυττάρων-nk (φυσικών φονέων) κατά 300% μόλις σε δύο βδομάδες, ενώ την δράση των κυττάρων Τ και Β κατά 200% και 150% αντίστοιχα. Μελέτες έχουν επίσης δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή φυσικών αντισωμάτων, καθώς επίσης και άλλων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος. >> Περισσότερα για τα nk-κύτταρα

Δοσολογία Biobran
Το Biobran δεν έχει τοξικότητα για τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό μπορεί να λαμβάνεται για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούμε, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες χωρίς την ανάγκη να το διακόπτουμε και να το ξεκινάμε αργότερα. Έτσι, στις περιπτώσεις λοιμώξεων μπορούμε να εναρμονίζουμε τη δοσολογία πρώτα στο σωματικό βάρος και ύστερα στην ένταση των συμπτωμάτων και στη χρονική διάρκειά τους.

Σαν γενική δοσολογία στις λοιμώξεις για ένα κανονικό σωματικό βάρος ενηλίκου (70-80 κιλά), μπορούμε να χορηγήσουμε 4 ταμπλέτες των 250mgr (ή 1 φακελάκι των 1000 mgr), για διάστημα 2 μηνών και κατόπιν μια συντήρηση με μικρότερη δόση των 2 δισκίων των 250mgr (ή 1/2 φακελάκι σκόνης των 1000mgr) για όσο διάστημα θέλουμε ή μας συμβουλεύσει ο γιατρός.

Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα σε περίοδο έντονων ιώσεων:
Ενήλικες:  4 δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά 1 φακελάκι Biobran1000) κάθε τέσσερις (4) ώρες.
Δείτε ακόμη: Δοσολογίες Biobran

Κρατούμε το ανοσοποιητικό μας πάντα δυνατό
Το κύριο μέσο αντιμετώπισης τόσο των λοιμώξεων όσο και των ιώσεων είναι η κατάσταση του ανοσοποιητικού μας. Ένα ισχυρό και ακέραιο ανοσοποιητικό -ακόμη κι αν το σώμα προσβληθεί από μικροοργανισμούς ή ιούς- είναι πιθανό να τους εμποδίσει να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις στον οργανισμό εξελισσόμενοι σε ασθένειες ή αργότερα σε υποτροπή. Η πρόληψη είναι -εκτός από ευκολότερη- σημαντικότερη από τη θεραπεία και το Biobran βοηθά συμπληρωματικά τον οργανισμό να δομήσει και να διατηρήσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό μηχανισμό.
Τόσο για καθημερινή συντήρηση όσο και για χρόνιες καταστάσεις λοιμώξεων (ή φορέων όπως ηπατίτιδας) μια δοσολογία 500gr (2 ταμπλέτες των 250mgr ή 1/2 φακελάκι σκόνης των 1000mgr) την ημέρα –και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούμε- κρίνεται ικανοποιητική. Η δοσολογία αυτή μπορεί να διπλασιάζεται κατά τις ημέρες που νοιώθουμε καταβεβλημένοι, κουρασμένοι, αγχωμένοι ή σε κατάσταση τέτοια που θα μπορούσε να μας προκαλέσει μια μείωση της δύναμης του ανοσοποιητικού μας.
Όμως, για περιπτώσεις που έχουμε σοβαρές καταστάσεις (όπως έντονο κρυολόγημα, σοβαρές ιώσεις με πολύ υψηλό πυρετό, επιπλοκές κατά τη διάρκεια ή μετά από ιώσεις ή παρεμφερή) αυτό μπορεί να αυξηθεί μέχρι 1 φακελάκι των 1000mgr κάθε 2 ώρες, για όσο διάστημα υπάρχουν τα συμπτώματα (1-2 ημέρες).