Το Biobran στις Λοιμώξεις

Ανάπτυξη των λοιμώξεων
Λοίμωξη σημαίνει, η παρουσία μικροοργανισμών σε κάποιο σημείο του σώματος που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και στη συνέχεια λόγω της τοξικότητάς τους παραγωγή φλεγμονής που συνοδεύεται από κλινική εικόνα της εκάστοτε λοίμωξης. Έτσι ανάλογα το σημείο που παρουσιάζονται οι μικροοργανισμοί που δημιουργούν την φλεγμονή, μιλάμε για λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, του ουροποιητικού συστήματος, του κεντρικού νευρικού, του δέρματος κλπ. Οποιοσδήποτε βιώνει μια μείωση του ανοσοποιητικού του σαν αποτέλεσμα των συμπτωμάτων κάποιας λοίμωξης, μπορεί να βοηθηθεί εντάσσοντας συμπληρωματικά στο διαιτολόγιό του το Biobran. Γενικά, τέτοιες καταστάσεις ανταποκρίνονται καλύτερα με την συμπληρωματική παρουσία του Biobran, αλλά αυτό καλό θα είναι να το γνωρίζει και ο θεράπων ιατρός.

Δράση του Biobran σε λοιμώξεις
Το Biobran MGN-3 έχει την ικανότητα να αυξάνει την δράση και τον αριθμό των κυττάρων-nk (φυσικών φονέων) κατά 300% μόλις σε δύο βδομάδες, ενώ την δράση των κυττάρων Τ και Β κατά 200% και 150% αντίστοιχα. Μελέτες έχουν επίσης δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή φυσικών αντισωμάτων, καθώς επίσης και άλλων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος. >> Περισσότερα για τα nk-κύτταρα

Δοσολογία του Biobran σε λοιμώξεις
Το Biobran δεν έχει τοξικότητα για τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό μπορεί να λαμβάνεται για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούμε, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες χωρίς την ανάγκη να το διακόπτουμε και να το ξεκινάμε αργότερα. Έτσι, στις περιπτώσεις λοιμώξεων (όπως και ιώσεων) μπορούμε να εναρμονίζουμε τη δοσολογία πρώτα στο σωματικό βάρος και ύστερα στην ένταση των συμπτωμάτων και στη χρονική διάρκειά τους.

Κρατούμε το ανοσοποιητικό μας πάντα δυνατό
Σαν γενική δοσολογία στις λοιμώξεις για ένα κανονικό σωματικό βάρος ενηλίκου (~70 κιλά), μπορούμε να εφαρμόσουμε τα 1000mgr την ημέρα (4 ταμπλέτες Biobran 250 ή 1 φακελάκι σκόνης Biobran 1000), για διάστημα 2 μηνών και κατόπιν μια συντήρηση με μικρότερη δόση των 500mgr (2 ταμπλέτες Biobran 250 ή ½ φακελάκι Biobran 1000) για όσο διάστημα θέλουμε ή μας συμβουλεύσει ο γιατρός.
Για χρόνιες καταστάσεις λοιμώξεων (όπως Ηπατίτιδας, HPV…) μια δοσολογία 500mgr (2 ταμπλέτες Biobran 250 ή ½ φακελάκι Biobran 1000) την ημέρα, κρίνεται ικανοποιητική. Η δοσολογία αυτή μπορεί να διπλασιάζεται κατά τις ημέρες που νοιώθουμε καταβεβλημένοι, κουρασμένοι, αγχωμένοι ή σε κατάσταση τέτοια που θα μπορούσε να μας προκαλέσει μια μείωση της δύναμης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Όμως, για περιπτώσεις που έχουμε σοβαρές καταστάσεις (όπως επιπλοκές μετά από ιώσεις με πολύ υψηλό πυρετό ή παρεμφερή) αυτό μπορεί να αυξηθεί μέχρι 1 φακελάκι των 1000mgr κάθε 2-4 ώρες, για όσο διάστημα υπάρχουν τα συμπτώματα (1-2 ημέρες).