Τι είναι το Biobran

Ένας φυσικός διατροφικός ανοσορυθμιστής

Ένα διατροφικό προϊόν

Ανοσορυθμιστική καλείται η διατροφή η οποία βοηθά στην ταχύτερη ρύθμιση και αναδόμηση της φυσικής άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού.

Το σύνολο των διατροφικών εκείνων συστατικών, που ειδικά στις δύσκολες καταστάσεις της υγείας, είναι ικανά να επαναφέρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, με φυσικό τρόπο, στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Προσφέρει

– Ανοσορυθμιστική δράση.
Ενεργοποίηση ΝΚ-κυττάρων.
– Ενεργοποίηση Τ & Β κυττάρων.

Πρόσθετα οφέλη:
Αντιφλεγμονώδης & αντιοξειδωτική δράση, εξισορρόπησης γλυκόζης, αύξηση παγκρεατικής & ηπατικής λειτουργίας, αντιγηραντική δράση, βελτίωση της ζωτικότητας & της ποιότητας ζωής.

Η Σύνθεση του Biobran

Το BioBran είναι σύνθεση διαιτητικής ίνας πίτουρου ρυζιού, διασπασμένη με τη βοήθεια ενζύμων από το μανιτάρι Shiitake. Είναι ένας δυνητικός διατροφικός υποκινητής της ανοσίας.

Τι ενεργοποιεί

Τα ΝΚ-κύτταρα (από τις λέξεις Natural Killers), υπεύθυνα για την άμεση φυσική ανοσία. Παράγονται στο μυελό των οστών και αναπτύσσονται σε διάφορα όργανα όπως ο θύμος αδένας.

Η Daiwa Pharmaceuticals το ανέπτυξε και το παράγει στην Ιαπωνία από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και από τότε έχει αναχθεί σε ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για θεραπευτικά προγράμματα ασθενών οι οποίοι αναζητούν την αποκατάσταση και βελτίωση του ανοσοποιητικού τους.

Οι απλές διαιτητικές ίνες

Τα περισσότερα συστατικά των διαιτητικών ινών είναι ανίκανα να δράσουν στο ανοσοποιητικό σύστημα, διότι το υψηλό μοριακό τους βάρος και η πολύπλοκη μοριακή δομή τους, τα καθιστούν αναγνωρίσιμα σαν ξένα σώματα προς τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται.

Το πλεονέκτημα του Biobran

Το Biobran όμως περιέχει διαιτητική ίνα η οποία έχει διασπασθεί, ώστε να έχει μικρότερο μοριακό βάρος και να μπορεί εύκολα να απορροφηθεί στο γαστρεντερικό σύστημα (λεπτό έντερο) και να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το κύριο συστατικό του Biobran ονομάζεται αραβινοξυλάνη. Παράγεται διατηρώντας τα πλεονεκτήματα των διαιτητικών ινών, αλλά πλέον ως ευδιάλυτο, ευκολοχώνευτο και εύκολα απορροφήσιμο από τον οργανισμό, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό.

Πώς δρα το Biobran στο ανοσοποιητικό σύστημα

Το BioBran έχει την ικανότητα να αυξάνει τη δράση (κατά συνέπεια και τον αριθμό) των κυττάρων ΝΚ κατά 300% μόλις σε δύο βδομάδες, ενώ την δράση των κυττάρων Τ και Β κατά 200% και 150% αντίστοιχα, όπως επίσης των κυττάρων μακροφάγων.

– Ρυθμίζει την άμυνα του οργανισμού, σε φυσιολογικά επίπεδα και με φυσικό τρόπο.
– Μειώνει συμβατικές παρενέργειες θεραπειών (π.χ. κατά την χημειοθεραπεία).
– Κάνει αποτελεσματικότερη τη συμβατική θεραπεία.
– Ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση & βελτιώνει την εξισορρόπηση της γλυκόζης.
– Βελτιώνει την παγκρεατική και ηπατική λειτουργία.
– Χαρίζει ζωτικότητα, ευεξία & υποστηρίζει μια υψηλή ποιότητα ζωής.

Μελέτες (*) έχουν επίσης δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή φυσικών αντισωμάτων, καθώς επίσης και άλλων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

* Ghoneum M., Drew Univercity. “Enhancement of human natural killer cell activity by modified Arabinoxylan from rice bran (BioBran MGN-3)“. Int. Immunotherapy XIV (2) 89-99, 1998)
>>> Επίσης: Σχετική Βιβλιογραφία

Το Biobran έχει ανοσορυθμιστική δράση. Δεν προκαλεί τεχνητή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά το επαναφέρει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Σαν ρυθμιστής, είναι πολύ πιο ασφαλής από κάποιο παρόμοιο ενισχυτικό, διότι ισορροπεί πολλές βιολογικές παραμέτρους του οργανισμού.

Πώς απορροφάται και μεταβολίζεται το BioBran στο ανθρώπινο σώμα

Το BioBran δεν χωνεύεται στο στομάχι αλλά σταδιακά απορροφάται αδιάσπαστο μέσα από το τοίχωμα του εντέρου.

Αντίθετα με τις άλλες διαιτητικές ίνες οι οποίες περνούν στο παχύ έντερο και αποβάλλονται χωρίς να αφομοιωθούν ή να απορροφηθούν από τον οργανισμό, το Biobran απορροφάται στο λεπτό έντερο σε μη αφομοιώσιμη μορφή και εισέρχεται στο αίμα. Εκεί, επικολλάται στα κύτταρα-ΝΚ, ώστε να τα ενεργοποιήσει.

Το Biobran κυκλοφορεί σε δύο μορφές

– Τα δισκία (250mgr) είναι εύγευστα (περιέχουν μικρή ποσότητα κακάο).
– Μπορούν να μασηθούν με ευκολία (τα δισκία έχουν το μέγεθος φιστικιού).
– Θρυμματίζονται εύκολα ανάμεσα σε 2 κουταλάκια (για χρήση μέσα σε κρέμες ή ροφήματα).
– Η σκόνη (1000mgr) είναι άγευστη & ευδιάλυτη σε λίγο υγρό (σε μισό ποτήρι είναι αρκετό).
– Μπορούν να χρησιμοποιούνται μαζί με χυμούς ή κρέμες.
– Λαμβάνονται και ανεξάρτητα, πριν ή μετά από τα γεύματα.

Ισοδύναμα: 1 φάκελος Biobran1000 = 4 δισκία Biobran250

Εμπορικά ονόματαΠαραγωγός: Το BioBran MGN-3, σε κάποιες χώρες κυκλοφορεί με το εμπορικό όνομα Lentin Plus, ImunoBran ή BiBran. Πρόκειται για το ίδιο προϊόν με διαφορετικό εμπορικό όνομα. Η ποιοτική και ποσοτική σύνθεση τους είναι ακριβώς ίδια. Παραγωγός: Daiwa Pharmaceuticals Ιαπωνίας.