Χημειοθεραπεία & Ανοσοποιητικό

Μειωμένη Φυσική Άμυνα

Σε όσους πάσχουν από Καρκίνο, η χημειοθεραπεία (ή η ακτινοθεραπεία), έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Όμως δεν επιδρά πάντα εξειδικευμένα μόνο στα κύτταρα του καρκίνου, αλλά σκοτώνει και φυσιολογικά κύτταρα του ασθενούς. Έτσι, στην πράξη, ελαττώνει τη γενική ανοσία του οργανισμού.

Ανάγκη Ισχυρότερης Ανοσίας

Ο ασθενής τότε, μένοντας σχετικά ακάλυπτος ως προς την αποτελεσματική άμυνα του οργανισμού του απέναντι σε μολυσματικούς εισβολείς, είναι περισσότερο ευαίσθητος σε ιώσεις και μολύνσεις, παρουσιάζει έντονη κόπωση και έχει αυτό που χαρακτηριστικά ονομάζουμε μειωμένη ζωτικότητα και χαμηλή ποιότητα ζωής.

Μειωμένη Ανταπόκριση

Όλες οι σχετικές μελέτες δείχνουν ότι ένα σώμα με καλύτερα ρυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα στην καταστροφή μεγαλύτερου αριθμού καρκινικών κυττάρων.

Το Biobran ενεργοποιεί την Ανοσία

Με τη συμπληρωματική χορήγηση διατροφικών προϊόντων ανοσοϋποκίνησης όπως το Biobran, αναπτύσσει την ικανότητα να αναπλάθει γρηγορότερα αμυντικά κύτταρα, αυξάνοντας την άμυνά του οργανισμού με φυσικό τρόπο.

Έναρξη χορήγησης του Biobran στη χημειοθεραπεία

Η λήψη του Biobran θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν (όσον ο ογκολόγος δεν έχει κάποια ειδική αντίρρηση). Έχοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα όταν ξεκινήσει η θεραπεία, ολοκληρώνεται πολύ πιο εύκολα και με λιγότερες παρενέργειες για το σώμα.

Δοσολογίες Biobran στη χημειοθεραπεία

Σε καρκίνους σταδίων 1,2 & 3

Ενήλικες: Τρία (3) φακελάκια Biobran 1000 (ή ανάλογα 12 δισκία Biobran 250) την ημέρα, 7 (επτά) ημέρες τη βδομάδα.

Ο χρόνος χορήγησης ξεκινά λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζεται καθ όλη την διάρκειά της και ολοκληρώνεται 4-6 μήνες μετά από αυτή.

Πέραν αυτού, δεν υπάρχει περιορισμός. Η χορήγηση μπορεί να διακοπεί ή να συνεχιστεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε καρκίνους σταδίου 4

Ενήλικες: Πέντε (5) φακελάκια Biobran 1000, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα (2 ημέρες χωρίς χορήγηση).

Ο χρόνος χορήγησης είναι μη προσδιορίσιμος. Γενικά, ξεκινούμε αμέσως μόλις πάρουμε την ανάλογη απόφαση και συνεχίζουμε χωρίς διακοπή επί 2-3μήνες.

Πέραν αυτού, δεν υπάρχει περιορισμός. Εφ’ όσον η έκβαση είναι θετική, η χορήγηση μπορεί να συνεχιστεί με χορήγηση όμοια με του προηγούμενου πρωτοκόλλου (στάδια 1, 2, 3) και να ολοκληρωθεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιορισμοί: Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις, κλπ). Στην περίπτωση παρουσίας ενός παράλληλου αυτοάνοσου, οι ποσότητες θα πρέπει να χορηγηθούν με σταδιακή αύξηση και όχι απότομα από την αρχή. (Δείτε σχετικά)

Συνεργασία με τα συμβατικά φάρμακα

Στην μεγαλύτερη από 25ετή λήψη του από ασθενείς, το Biobran, συμπληρωματικά χορηγούμενο συνδυαστικά με τα γνωστά συμβατικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα (*), δείχνει πως προσφέρει  βελτιωμένη κλινική εικόνα, καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερες παράπλευρες αλλοιώσεις και παρενέργειες (πιο υγιή εμφάνιση, λιγότερες ενδείξεις για γαστρικές και λοιπές βλάβες κλπ).

(*) -M. Ghoneum, N. K. Badr El-Din, D. A. Ali and Mai Alaa El-Dein “Modified Arabinoxylan from Rice Bran, MGN-3/Biobran, Sensitizes Metastatic Breast Cancer Cells In Vitro“Anticancer Research January 2014, 34 (1) 81-87;
– Jacoby H., Wnorowski G., Sakata K., and Maeda H. 2000 ‘’The Effect of MGN-3 on Induced Toxicity in the Rat’’, Gastroenterology, Vol. 118, No.4, 4962.

Έρευνες προτείνουν πως καθόσον με το Biobran η ικανότητα του σώματος στο να μάχεται για τον εαυτό του αυξάνεται, οι δόσεις της χημειοθεραπείας θα μπορούσαν να μειωθούν. Αν και αυτό έχει δειχθεί σε κάποιες μελέτες, εμείς αφήνουμε την απόφαση μονάχα στον θεράποντα ιατρό.

Αλληλεπιδράσεις: Σε όλη την υπάρχουσα χρήση του όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί παγκόσμια, δεν έχει παρατηρηθεί ή σημειωθεί κάποια αλληλεπίδραση ή αρνητική συνέργεια με τα γνωστά συμβατικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Έτσι παραμένει σαν κύριος λόγος αποφυγής της χρήσης του η άμεση ανοσοκαταστολή όπως σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης.