Το Biobran στα Παιδιά

Παιδική ανοσία

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα, είναι υπεύθυνο για την παραγωγή ειδικών αμυντικών μηχανισμών κατά των παθογόνων μικροοργανισμών ή και άλλων παθολογικών καταστάσεων. Επειδή κατά τον πρώτο καιρό της γέννησης των παιδιών, το ανοσοποιητικό τους είναι σχετικά ανώριμο, οι εμβολιασμοί και η σωστή ισορροπημένη διατροφή βοηθά τα παιδιά να κτίσουν μια γερή φυσική άμυνα.

Αν και ο θηλασμός αποτελεί το καλύτερο τρόπο ώστε να αναπτύξουν γρήγορα τους μηχανισμούς που θα αποτρέπουν την ανάπτυξη κάποιας ασθένειας, εντούτοις μέχρι το δεύτερο έτος της ηλικίας τους το ανοσοποιητικό τους παραμένει ακόμη ανώριμο. Έτσι, τα αντισώματα που τους παρέχει δεν έχουν μεγάλη διάρκεια και αν το παιδί κινείται έξω από το προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού του συχνά (όπως παιδικοί σταθμοί) τότε πιθανότητα να αναπτύσσει ασθένειες και ιώσεις.

Ανοσοποιητικό του παιδιού & Biobran

Το Biobran, έχει ληφθεί με επιτυχία και ασφάλεια από παιδιά όλων των ηλικιών. Δεν προκαλεί τεχνητή ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος αλλά βοηθά το σώμα να ρυθμίσει -αποτελεσματικά και χωρίς παρενέργειες,- τη φυσική άμυνά του.

Αποτελεί ένα επιτυχημένο φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα τόσο για ήπιες καταστάσεις γενικής συντήρησης του ανοσοποιητικού τους (όπως σε περιόδους γενικής κόπωσης, άθλησης, εντατικής μελέτης, ιώσεων ή γενικών κρυολογημάτων), όσο και για σοβαρότερες περιπτώσεις ανάγκης υποστήριξης πλέον του ανοσοποιητικού τους, (όπως λοιμώξεων -πχ του αναπνευστικού-, χρόνιων αυτοάνοσων συνδρόμων ή και νεοπλασιών).

Περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε να χορηγήσουμε Biobran

Το Biobran δεν είναι τοξικό για να ανησυχούμε για υπερδοσολογία. Έτσι, οι ποσότητες οι οποίες αναφέρονται παρακάτω για την κάθε περίπτωση, είναι οι ελάχιστες οι οποίες μπορεί να χορηγηθούν.

Σε όλες τις κατηγορίες, έχει ληφθεί ως μέτρο, ένα μέσο φυσιολογικό παιδικό σωματικό βάρος 15-25 κιλά (αναλογούν σε ένα εύρος ηλικίας 5-10 ετών περίπου). Τα δισκία και των δύο μορφών, τα παιδιά μπορούν να τα καταπιούν με λίγο νερό, να τα μασήσουν σαν ξηρό καρπό ή να τους τα τρίψουμε (όπως τη σκόνη του Biobran1000) μέσα στο φαγητό τους (κρέμα, γιαούρτι, γάλα κλπ). Με προσοχή όμως πάντα, να καταναλωθεί όλη η ποσότητα και να μην αφεθεί υπόλειμμα στα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε.

Δοσολογίες του Biobran στα παιδιά

Η δοσολογία εξαρτάται πάντα από το σωματικό βάρος του παιδιού και την κρισιμότητα της κατάστασης του. Όμως το Biobran δεν είναι τοξικό για να ανησυχούμε για υπερδοσολογία. Για παράδειγμα σε ένα παιδί που ζυγίζει 20Kgr θα μπορούσε να του χορηγηθεί το 1/3 ή ¼ της ημερήσιας δόσης ενός ενήλικα.

Ο χρόνος επίσης είναι σημαντικός. Γενικά θα μπορούσαμε να ορίσουμε ένα αρχικό διάστημα 2-3 μηνών όπου η δοσολογία είναι υψηλότερη και μετά σταματά ή μειώνεται σε συντήρηση.

Αν όμως τα συμπτώματα είναι εντελώς πρόσκαιρα όπως στις περιπτώσεις των ιώσεων, τότε η όποια μεγαλύτερη δοσολογία διαρκεί όσο και τα συμπτώματα. Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται ενδεικτικά οι δοσολογίες που μπορούμε να εφαρμόσουμε σε ένα παιδί σωματικού βάρους 15-25 κιλών (ηλικίας περίπου 5-15 ετών) ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του.

Α. Biobran για πρόληψη & συντήρηση του ανοσοποιητικού

Η «δοσολογία συντήρησης» αυτή, αφορά τα παιδιά τα οποία βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση υγείας ή έχουν ολοκληρώσει το βασικό κύκλο της όποιας θεραπείας τους και βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης (όπως σε μετεγχειρητικό στάδιο).
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ένα (1) δισκίο Biobran250 την ημέρα.
Χρόνος χορήγησης: Όπως για τους ενήλικες έτσι και για τα παιδιά, απαιτείται ένας ελάχιστος αρχικός χρόνος 60 ημερών. Πέραν αυτού του αρχικού χρόνου χορήγησης δεν υπάρχει περιορισμός.

Β. Biobran για κρυολόγημα και λοιπές ιώσεις

Η κατάσταση αυτή αφορά τα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν μια μικρής διάρκειας αιφνίδια προσβολή της υγείας τους, π.χ. λόγω  κρυολογήματος ή λοίμωξης (μικροβιακής ή ιογενούς), όπου για μια χρονική περίοδο ολίγων ημερών, αναπτύσσουν έντονα συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός κλπ.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ένα έως δύο (1-2) δισκία Biobran250 κάθε τέσσερις (4) ώρες.
Χρόνος χορήγησης: Ο χρόνος ο οποίος απαιτείται είναι ο ανάλογος με αυτόν που εμφανίζονται τα συμπτώματα, τα οποία συνήθως είναι διάρκειας 1-3 ημερών. Πέραν αυτού του αρχικού χρόνου χορήγησης δεν υπάρχει περιορισμός

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Αν τα άτομα στα οποία πρόκειται να χορηγηθεί το Biobran ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, και συγχρόνως με αυτή την ξαφνική και επείγουσα κατάσταση της υγείας τους προϋπάρχει παράλληλα και κάποιο αυτοάνοσο σύνδρομο, τότε (όπως έχουμε αναφέρει) μέσα στον χρόνο αυτό κατά τον οποίο θα χορηγηθεί η υψηλή αυτή δόση, ενδέχεται να εμφανιστούν και συμπτώματα του αυτοάνοσου. Για το λόγο αυτό, σε μια τέτοια περίπτωση η χορήγηση του Biobran να περιοριστεί έως στη μισή από την ανωτέρω ημερήσια ποσότητα.

Γ. Biobran για χρόνιες λοιμώξεις (αναπνευστικού…)

Η ρυθμιστική ικανότητα του Biobran προς το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς και η παράλληλη αντιφλεγμονώδης του δράση, προσφέρει σημαντική βοήθεια τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Στην κατάσταση αυτή αναφέρονται όσα παιδιά βρίσκονται σε χρόνιες καταστάσεις λοιμώξεων ιογενούς ή μη μορφής (όπως χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού, κλπ).
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ένα έως δύο (1-2) δισκίο Biobran250 δύο (2) φορές την ημέρα.
Χρόνος χορήγησης: Ο χρόνος ο οποίος απαιτείται για αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως 3-12 μήνες, ανάλογα  με το πόσο συχνά επιμένουν να επανέρχονται τα συμπτώματα του χρόνιου νοσήματος (δηλαδή κατά πόσο συχνά συμβαίνουν υποτροπές) . Πέραν αυτού του απαραίτητου χρονικού διαστήματος, είναι επιθυμητό να συνεχίσουμε μια χορήγηση συντήρησης -με ή χωρίς διακοπή-, για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο του ενός (1) έτους.

Δ. Biobran για αυτοάνοσα σύνδρομα

Η κατάσταση αυτή αφορά όσα παιδιά θέλουν να ρυθμίσουν -και έτσι να επαναφέρουν στα φυσιολογικά του επίπεδα – το ανοσοποιητικό τους και ειδικότερα όσα νοσούν από κάποιο αυτοάνοσο σύνδρομο σε φάση έξαρσης. Επιπρόσθετα, η αντιφλεγμονώδης δράση του Biobran κρίνεται ως επιβοηθητική στα αυτοάνοσα σύνδρομα.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: 1-2 δισκία  Biobran250 την ημέρα.
Χρόνος χορήγησης: Ο χρόνος ο οποίος απαιτείται είναι ο ανάλογος με αυτόν που εμφανίζονται τα συμπτώματα και γι’ αυτό είναι μη εύκολα προσδιορίσιμος. Για τον λόγο αυτό, δεν υπάρχει περιορισμός.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Ο λόγος που στα αυτοάνοσα νοσήματα αρκούν σχετικά χαμηλές δόσεις, οφείλεται στην ρυθμιστική ικανότητα του Biobran. Επιπλέον όμως, ο λόγος για τον οποίο αποφεύγουμε τις υψηλότερες δόσεις, είναι ότι  ίσως τα συμπτώματα επιδεινωθούν για μια περίοδο 30 περίπου ημερών πριν αρχίσουν να υφίενται. Έχει επαναληφθεί ότι, ο λόγος είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσα έχουν χαμηλή δράση nk-κυττάρων και επαγωγικά διακύμανση μακροφάγων. Σε αυτές τις συνθήκες το Biobran ενισχύει το ανοσοποιητικό μέχρι να επέλθει ισορροπία και έτσι, ενισχύει τα συμπτώματα της ασθένειας για περίπου 30 ημέρες αφ’ ότου αρχίσει η λήψη του Biobran.

Ε. Biobran για νεοπλασίες και χημειοθεραπείες

Η άριστη ανοσοδιεγερτική ιδιότητα του Biobran, το καθιστά επίσης σημαντικό, ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις υγείας, όπως στο να βοηθά τον οργανισμό να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, -βελτιώνοντας παράλληλα την ευεξία και την ποιότητα ζωής-, σε ακτινοθεραπείες ή χημειοθεραπείες αντιμετώπισης νεοπλασιών.
Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα:Έξι (6) δισκία Biobran250 ή ανάλογα ενάμιση (1 ½ ) φακελάκι Biobran1000. Δηλαδή αναλυτικά, δύο (2) δισκία Biobran250, τρεις (3) φορές την ημέρα.
Χρόνος χορήγησης: Ο χρόνος ο οποίος απαιτείται ξεκινά λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζεται καθ όλη την διάρκειά της και ολοκληρώνεται 4-6 μήνες μετά από αυτή. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει περιορισμός. Η χορήγηση μπορεί να διακοπεί ή να συνεχιστεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν  ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις).

Γενικοί περιορισμοί στο Biobran

Όπως περιγράψαμε παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή αντένδειξη, εκτός φυσικά όταν λαμβάνεται σε αντίθεση με ανοσοκατασταλτικά (π.χ. σε μεταμοσχεύσεις). 
Επίσης στις χρόνιες θεραπείες ή καταστάσεις, η δοσολογία να αυξάνεται σταδιακά.

Αν υπάρχει αυτοάνοσο  θα μπορούσαμε συμπληρωματικά να χορηγήσουμε Biobran για να ρυθμίσουμε το ανοσοποιητικό, όμως θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι σε περίπτωση που η δοσολογία του Biobran είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη δόση συντήρησης ίσως τα συμπτώματα επιδεινωθούν για μια περίοδο 30 περίπου ημερών πριν αρχίσουν να ελαττώνονται. 

Ο λόγος είναι (και αυτό δεν έχει διαψευστεί από τρίτους) ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσα έχουν χαμηλή δράση nk-κυττάρων και επαγωγικά διακύμανση μακροφάγων. Σε αυτές τις συνθήκες το Biobran ενισχύει το ανοσοποιητικό μέχρι να επέλθει ισορροπία στα φυσιολογικά επίπεδα των nk-κυττάρων και μακροφάγων. Η δραστηριοποίηση αυτή των λευκοκυττάρων -πριν επέλθει η ισορροπία-, ενισχύει τα συμπτώματα της ασθένειας για περίπου 30 ημέρες αφ’ ότου αρχίσει η λήψη του Biobran.

Για το λόγο αυτό συστήνονται -για το αρχικό αυτό χρονικό διάστημα- μειωμένες αρχικές δώσεις, με σταδιακή αύξηση αν αυτή απαιτείται.

Το Biobran κυκλοφορεί σε δύο μορφές:

Biobran 250: Δισκία των 250mgr σε blister.
Biobran 1000: Σκόνη των 1000mgr σε φακελάκια.

  • Τα δισκία (250mgr) είναι εύγευστα (περιέχουν μικρή ποσότητα κακάο).
  • Μπορούν να μασηθούν με ευκολία.
  • Θρυμματίζονται εύκολα ανάμεσα σε 2 κουταλάκια.
  • Η σκόνη (1000mgr) είναι άγευστη και ευδιάλυτη σε λίγο υγρό.
  • Μπορούν να χρησιμοποιούνται μαζί με χυμούς ή κρέμες.
  • Λαμβάνονται και ανεξάρτητα, πριν ή μετά τα γεύματα.