Biobran:
Συχνές
Ερωτήσεις

Σχετικά με τους
λόγους που το
χρησιμοποιούμε
και τους χρόνους
λήψης του

Αποτελεί το Biobran θεραπεία για κάποια ασθένεια;

Το ίδιο το Biobran, δεν αποτελεί θεραπεία για κάποια ιδιαίτερη ασθένεια ή παθολογική κατάσταση, αλλά ως απλό και ασφαλές διατροφικό συμπλήρωμα βοηθά στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού, βελτιώνοντας οποιαδήποτε άλλη θεραπεία (συμβατική ή όχι). Ιογενείς ασθένειες, επιμολύνσεις και κακοήθειες, ανταποκρίνονται καλύτερα με την συμπληρωματική παρουσία του Biobran, στοιχείο που πρέπει πάντοτε να το εγκρίνει και ο θεράπων ιατρός.

Καθώς αρκετές συμβατικές αντικαρκινικές θεραπείες πιθανώς να εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό μειώνοντας την ποιότητα ζωής, δεν μας εκπλήσσουν οι αναφορές ότι η συμπληρωματική χορήγηση Biobran βελτιώνει την εικόνα και την ποιότητα ζωής του ασθενούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας, βοηθώντας το ίδιο το σώμα να κρατήσει το ανοσοποιητικό του ρυθμισμένο και ακέραιο στα φυσιολογικά για αυτό επίπεδα.

Στη χημειοθεραπεία, πότε πρέπει να ξεκινήσει η χορήγηση Biobran;

Το συντομότερο δυνατόν (εφ όσον ο ιατρός δεν έχει κάποια αντίρρηση). Έχοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα όταν ξεκινήσει κάποιος την χημειοθεραπεία, θα την κάνει πολύ πιο ανεκτή και με λιγότερες παρενέργειες. > Το Biobran στη χημειοθεραπεία

Μπορώ να μειώσω τις δόσεις χημειοθεραπείας αν λαμβάνω Biobran;

Έρευνες προτείνουν ότι αν κι εφ’ όσον η ικανότητα του σώματος στο να μάχεται, αυξάνεται, οι δόσεις της χημειοθεραπείας θα μπορούσαν να μειωθούν. Αν και αυτό έχει αποδειχθεί σε κάποιες μελέτες με ζώα, εμείς ΔΕΝ συνιστούμε οποιαδήποτε μείωση, αφήνοντας αυτήν την απόφαση μονάχα στον ιατρό.

Είναι το Biobran κατάλληλο μόνο για λοιμώξεις ή για άτομα με καρκίνο ή AIDS;

Όχι μόνο. Το BioBran απευθύνεται σε όλα τα άτομα που θέλουν να ρυθμίσουν ή να ενισχύσουν για οποιοδήποτε λόγο το ανοσοποιητικό τους σύστημα, χρησιμοποιώντας ένα φυσικό και αποτελεσματικό διατροφικό προϊόν.

Μπορεί το Biobran να χορηγείται σε κάποιον που πάσχει από αυτοάνοσο;

Η σημαντική αντιφλεγμονώδης δράση του Biobran είναι ο παράγοντας που λαμβάνεται θετικά υπ’ όψη στα αυτοάνοσα. Αν όμως χορηγούνται ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, τότε δεν χορηγείται και Biobran. > Το Biobran στα αυτοάνοσα.

Το Biobran είναι ένα προϊόν για όλους
όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν
το ανοσοποιητικό τους με φυσικό τρόπο

Διέρχεται το Biobran τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό;

Δεν υπάρχει απόδειξη ότι το Biobran διέρχεται τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Περιέχει μια μεγαλομοριακή ουσία, πολύ μεγαλύτερη της γλυκόζης και για το λόγο αυτό είναι μάλλον απίθανο να εισχωρήσει σε αυτόν. Παρόλα αυτά ο εγκέφαλος δεν έχει ένα ξεχωριστό ανοσοποιητικό σύστημα από το υπόλοιπο σώμα. Έτσι ένα δυνατό ανοσοποιητικό μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε τμήμα του σώματος πάσχει.

Αν και γενικά τα ΝΚ-κύτταρα δεν δρουν πέραν του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, εφ’ όσον κάθε νοσολογία του εγκέφαλου έχει αντίστοιχα αυξημένη αγγειοβρίθεια, τα ΝΚ-κύτταρα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ευκολότερα τα «ασθενή» / μη φυσιολογικά κύτταρα.

Στα παραπάνω, πρέπει να συμπληρώσουμε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του Biobran στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων, αν και σίγουρα βοηθά στην καλύτερη ποιότητα ζωής σε αυτούς τους ασθενείς.

Είναι ασφαλής η χορήγηση Biobran σε παιδιά;

Ασφαλώς ναι. Το Biobran έχει ληφθεί με επιτυχία και ασφάλεια από παιδιά όλων των ηλικιών. Αποτελεί ένα ρυθμιστικό φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα, τόσο για ήπιες καταστάσεις διατήρησης μιας ικανοποιητικής ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος (όπως σε περιόδους γενικής κόπωσης, άθλησης, εντατικής μελέτης, ιώσεων ή γενικών κρυολογημάτων), όσο και για σοβαρότερες περιπτώσεις, (όπως λοιμώξεων [π.χ. του αναπνευστικού], χρόνιων αυτοάνοσων συνδρόμων ή και καρκίνου).

Η μοναδική διαφορά σε σχέση με τους ενήλικες είναι στην δοσολογία, η οποία θα είναι ανάλογη του σωματικού τους βάρους. > Το Biobran στα παιδιά

Είναι το Biobran αποστειρωμένο προϊόν;

Όπως κάθε άλλο φυσικό τρόφιμο το Biobran δεν είναι αποστειρωμένο προϊόν. Κάθε διαδικασία αποστείρωσης χρησιμοποιεί υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα καταστρέψουν τις ιδιότητες του προϊόντος. Εντούτοις, παράγεται από πιστοποιημένη φαρμακευτική εταιρία και συσκευάζεται από εξοπλισμό υψηλής ποιότητας. Έτσι, το αποτέλεσμα δίνει ένα προϊόν πολύ χαμηλού βακτηριακού φορτίου μη περιέχον κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό.

Πώς είναι ελεγμένο το Biobran;

Ως φαρμακευτική εταιρία η Daiwa pharmaceuticals, κάνει το τεστ LD50 σε ζώα για λόγους ασφαλείας. Χωρίς το τεστ αυτό καμία επιτροπή νοσοκομείου δεν επιτρέπει να γίνει οποιαδήποτε δοκιμή ή μελέτη με Biobran σε ανθρώπους, ούτε μπορεί να διατεθεί στην αγορά. Επίσης το Biobran δεν περιέχει «γενετικά τροποποιημένα συστατικά».

Μπορώ να δίνω Biobran στα οικιακά ζώα μου;

Πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει Biobran στα ζωάκια τους, για να τους τονώσουν την λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού τους. Έχουμε ακούσει για χορήγηση σε θηλαστικά ή και πτηνά αλλά θα μπορούσαν να το λάβουν και άλλα ζώα. Σε άλλες λιγότερο ανεπτυγμένες μορφές ζωής όπως τα ψάρια έχοντας λιγότερο εξελιγμένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν κρίνεται σκόπιμο να το χορηγήσουμε. Παρόμοια με τα παιδιά, έτσι και εδώ σημαντικό στην ημερήσια δόση είναι το σωματικό βάρος του ζώου.

Το Biobran στην χημειοθεραπεία προσφέρει:
Ανοσία, Αντοχή, Ζωτικότητα
& Ποιότητα Ζωής

Σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων

Όταν κάποιος υποβάλλεται σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απόρριψης των κυττάρων αυτών από τον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να αποφευχθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να αυξήσει το ανοσοποιητικό του.

Αφού έχει ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση, τα φάρμακα ανοσοκαταστολής έχουν σταματήσει να χορηγούνται και εφ’ όσον το κρίνει ο γιατρός, τότε το Biobran θα μπορούσε να ληφθεί ως βοήθημα με σκοπό να επαναφέρει το ανοσοποιητικό του ασθενούς στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Μπορεί το BioBran να λαμβάνεται μαζί με άλλες τροφές;

Το BioBran παράγεται με μια φυσική διεργασία. Αποτελεί ένα φυσικό υλικό το οποίο δεν περιέχει κάποιο οξικό ή αλκαλικό συστατικό και έτσι είναι ασφαλές για να λαμβάνεται μαζί με όποιες άλλες τροφές, ροφήματα, ποτά ή άλλα διατροφικά συμπληρώματα.

Λήψη μαζί με άλλο φάρμακο

Όπως κάθε άλλο προϊόν, θα ήταν αδύνατον να εξεταστεί το Biobran με κάθε ένα από τα δεκάδες χιλιάδων φάρμακα που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Εντούτοις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στα πάνω από 25 χρόνια που κυκλοφορεί, λαμβάνεται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδων ατόμων παγκοσμίως, το συγκαταλέγουμε στα πολύ ασφαλή συμπληρώματα, χωρίς αντενδείξεις ή παρενέργειες, πλην των προαναφερθέντων περιπτώσεων της παράλληλης χρήσης με ανοσοκατασταλτικά.

Σε κάθε περίπτωση, συστήνουμε πάντα να ενημερώνεται σχετικά και ο θεράπων ιατρός.

Πότε μπορώ να σταματήσω να λαμβάνω το Biobran;

Το Biobran MGN-3 δεν κατηγορήθηκε ποτέ για υποανταπόκριση ή απαραίτητη σταδιακή μείωση μετά από μια διάρκεια χρόνου χορήγησης και έτσι μπορεί να λαμβάνεται απεριόριστα. Εντούτοις το κόστος μιας μακρόχρονης λήψης μπορεί να είναι αποτρεπτικό.

Όταν λοιπόν έχει χορηγηθεί για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση και αυτή η κατάσταση έχει εξαλειφθεί, τότε η λήψη του Biobran μπορεί να σταματήσει ή να μειωθεί στην χαμηλότερη δόση και να σταματήσει λίγο αργότερα. Αν όμως η κατάσταση συνεχίζεται ή επαναλαμβάνεται, τότε θα ήταν σωστό να συνεχιστεί ή να επαναληφθεί αντίστοιχα και το Biobran.

Εάν σταματήσω και ξαναρχίσω το Biobran, πόσο να λαμβάνω;

Γενικά όσοι λαμβάνουν 1000 – 3000 mg (1-3 φακελάκια του Biobran 1000 σε σκόνη ή 4-12 ταμπλέτες του Biobran 250 αντίστοιχα) την ημέρα, θα επιτύχουν την βέλτιστη ρύθμιση του ανοσοποιητικού τους περίπου σε 2 μήνες.

Αν σταματήσουμε τη λήψη οποιαδήποτε στιγμή πριν το πέρας της διάρκειας αυτής, τότε –και μέσα σε διάστημα 1 μηνός- εφ’ όσον παραμένουν οι παράγοντες οι οποίοι προκάλεσαν την πτώση του ανοσοποιητικού, (όπως παρουσία κάποιας ασθένειας, φτωχή διατροφή, άγχος, έκθεση σε τοξικούς παράγοντες κλπ), η λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού θα επανέλθει σταδιακά και πάλι στα προηγούμενα αρχικά επίπεδα.

Προφυλάξεις ή αντενδείξεις σχετικά με τη λήψη του Biobran

Δεν υπάρχει περιορισμός ή αντένδειξη, εκτός από τις περιπτώσεις χορήγησης ειδικής ανοσοκατασταλτικής θεραπείας (π.χ. σε μεταμοσχεύσεις), όπου είναι απαραίτητη η χορήγηση ανοσοκατασταλτικών φάρμακων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Όταν όμως θέλουμε να χορηγήσουμε πολύ υψηλές ημερήσιες δόσεις (πάνω από 3000 mgr/ημέρα) και υπάρχει παράλληλα αυτοάνοσο ή κάποια χρόνια φαρμακευτική αγωγή (όπως θεραπεία με αντιπηκτικά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όπως περισσότερο από 10 χρόνια), η δοσολογία καλό θα είναι να αυξάνεται σταδιακά (500-1000 mgr ανά εβδομάδα).

Έγκυες γυναίκες έχουν λάβει το Biobran χωρίς προβλήματα. Εντούτοις, η εταιρία θεωρεί ότι, όπως με κάθε άλλο προϊόν ή τρόφιμο, άσχετα με το πόσο ασφαλές είναι και μέχρις ότου ειδικές εξετάσεις και μελέτες να γίνουν για αυτές, δεν θα συνιστούσε την χορήγηση του Biobran σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.

Άλλα Πλεονεκτήματα
του Biobran

1. Είναι αποτελεσματικό για το ανοσοποιητικό σύστημα: Το Biobran MGN-3 έχει την ικανότητα να αυξάνει την δράση και τον αριθμό των κυττάρων ΝΚ κατά 300% μόλις σε δύο βδομάδες, ενώ την δράση των κυττάρων Τ και Β κατά 200% και 150% αντίστοιχα. Μελέτες έχουν επίσης δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή φυσικών αντισωμάτων, καθώς επίσης και άλλων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

2. Έχει παράλληλα θετικά οφέλη: Μελέτες δείχνουν ότι το Biobran MGN-3 επίσης έχει αντι-φλεγμονώδη και αντι-οξειδωτική δράση, καθώς επίσης την ικανότητα να βελτιώνει την ισορροπία γλυκόζης, ανεπτυγμένη λειτουργικότητα στο πάγκρεας και στο ήπαρ, ελάττωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και βελτίωση της γενικής ποιότητας της ζωής.

3. Είναι εύκολα απορροφούμενο: Το Biobran MGN-3 λαμβάνεται από το στόμα και αφομοιώνεται από τον οργανισμό μέσα από φυσικές διαδικασίες απορρόφησης στο λεπτό έντερο.

4. Δεν είναι τοξικό: Το Biobran MGN-3 έχει δείξει κλινικά ότι είναι εντελώς μη τοξικό, ακόμη και σε εξαιρετικά υψηλές δόσεις. Ακόμη είναι ασφαλές για παιδιά και νήπια (εδώ οι χορηγούμενες δόσεις είναι ανάλογες του σωματικού βάρους).

5. Υποστηρίζεται με επιστημονική έρευνα: Το Biobran MGN-3 έχει (και συνεχίζει) εστιάσει στις επιστημονικές και κλινικές μελέτες που γίνονται σε Ιαπωνία, ΗΠΑ, και Ευρώπη. Οι περισσότερες από τις μελέτες αυτές είναι δημοσιευμένες στον έγκριτο επιστημονικό τύπο.

6. Δρα άμεσα: Τα αποτελέσματα του Biobran στο ανοσοποιητικό σύστημα φαίνονται μόλις στις δυο πρώτες βδομάδες και αρκούν μόλις μερικές βδομάδες ακόμη για να φτάσει στο 90% του μεγίστου αποτελέσματός του.

7. Είναι Φυσικό και «Μη Γενετικά Τροποποιημένο»: Το Biobran είναι φυσικό τρόφιμο φτιαγμένο από πίτουρο ρυζιού και ένζυμα από το μανιτάρι Shiitake. Δεν είναι φάρμακο, ούτε συνθετικά χημική ή γενετικά τροποποιημένη ουσία.

8. Δεν είναι αμφιλεγόμενο: Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ή υπόνοια για μη αποτελεσματικότητα ή παρενέργεια από οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα ή ανοσοϋποκινητή. Αυτό σημαίνει πως το Biobran μπορεί να είναι αποτελεσματικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

9. Δεν έχει περιορισμούς: Για το Biobran δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή αντένδειξη, εκτός φυσικά όταν λαμβάνεται σε αντίθεση με ειδικά ανοσοκατασταλτικά (πχ. σε περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων). Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη δεκαετία του 80 το έχουν λάβει για όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα (καθ’ όσον πρόκειται για διαλυτή ίνα δεν προκαλεί ούτε πρόβλημα δυσκοιλιότητας).

10. Είναι εύκολο στην λήψη: Ευχάριστο στη γεύση από το στόμα λαμβανόμενο διατροφικό προϊόν, είναι διαθέσιμο σε δισκία εύκολα στην κατάποση /μάσηση και σε εύκολα διαλυτή σκόνη. Το Biobran είναι εύκολο στη λήψη. Τόσο πολύ που μπορεί ακόμη να χορηγηθεί η σκόνη από το συσκευασμένο φακελάκι κατευθείαν στο στόμα.

11. Έχει υψηλή ποιότητα παραγωγής: Το Biobran παράγεται κάτω από τις αυστηρές προδιαγραφές της φαρμακευτικής Daiwa Pharmaceuticals (η οποία επίσης το ανέπτυξε) στην Ιαπωνία. Είναι προσαρμοσμένο τόσο στις αυστηρές απαιτήσεις του Ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας όσο και σε όλες τις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές προδιαγραφές τροφίμων.

12. Έχει αποδεδειγμένα & καταγραμμένα στοιχεία: Καθώς το Biobran MGN-3 αναπτύχθηκε πριν το 1990, έχει χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που θέλησαν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα δίνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα.