Λοίμωξη HPV & Ανοσία

HPV & ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Οι περισσότερες λοιμώξεις από ιό HPV αντιμετωπίζονται εύκολα από το ανοσοποιητικό. Ωστόσο, σε κάποιους, ο ιός μπορεί να προκαλέσει μόνιμη μόλυνση. Η επιμονή της μόλυνσης από ιό υψηλού κινδύνου είναι ο κύριος παράγοντας ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

HPV: Ιός

Υπάρχουν περισσότεροι από 180 τύποι του ιού HPV, από τους οποίους οι 120 προσβάλουν τον άνθρωπο και περίπου οι 40 είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι.
Όλοι χωρίζονται σε χαμηλού και υψηλού κινδύνου.
Χαμηλού κινδύνου είναι οι: HPV 6, 11, 40, κ.ά. που προκαλούν κατά κανόνα κονδυλώματα μη καρκινογόνα.

Υψηλού Κινδύνου

Οι υψηλού κινδύνου είναι οι: 16, 18, 26, κ.ά. η φλεγμονή των οποίων μπορεί να καταλήξει σε καρκίνους:
α) Ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία τραχήλου (CIN), β) αιδοίου (VIN), γ) πέους (PIN) & δ) πρωκτού (AIN).
Οι πιο επικίνδυνοι είναι οι HPV 16 και 18 και αφορούν κυρίως περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Κονδυλώματα: Αρχική Μορφή

Τα αρχικά στάδια

Στην εξέλιξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, συνήθως προηγούνται αλλοιώσεις (CIN-2, 3 ή HSIL) οι οποίες είναι ανιχνεύσιμες και αφαιρούνται. Αν δεν υπάρξει αρχική θεραπεία σε στελέχη υψηλού κινδύνου (16, 18 κλπ) τότε πιθανότατα να υπάρξει υποτροπή ή μετεξέλιξη σε καρκίνο.

Η ανάπτυξη του Ιού

Γενικά χρειάζονται περίπου 10-30 έτη μετά τη μόλυνση για να δημιουργηθεί καρκίνος.
Αν και οι μολύνσεις είναι πάρα πολύ συχνές γύρω στην ηλικία των 20, οι προκαρκινικές αλλοιώσεις εμφανίζονται συνήθως στην ηλικία των 25-35, ενώ οι διηθητικοί καρκίνοι, τελικά, μετά την ηλικία των 30.

Καθώς ο HPV είναι ιός, δεν υπάρχει θεραπεία με την κλασσική έννοια αλλά αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με ειδικές δερματικές αλοιφές, κρυοπηξία ή διαθερμοπηξία, laser ή Ραδιοκύματα.

Κονδυλώματα: Αντιμετώπιση και Θεραπεία.

“Η έγκαιρη Διάγνωση και Προφύλαξη, οδηγεί στην έγκαιρη Αντιμετώπιση και Θεραπεία”.

Αδύναμη Ανοσία

Ο HPV για να φτάσει να προκαλέσει καρκίνο θα πρέπει να υπάρχουν προβλήματα στη αμυντική ικανότητα του οργανισμού. Εάν η φυσική άμυνα υστερεί, ο HPV αρχίζει να αναπτύσσεται και τελικά προκαλεί φλεγμονή.

Η Αντιμετώπιση

Με τη συστηματική αντιμετώπιση των υποτροπών, τη ενδυνάμωση της κατάστασης της φυσικής άμυνας και της ανοσίας, σε συνδυασμό με τη σωστή συμπεριφορά και τη διατροφή, ο ιός θα τεθεί υπό έλεγχο.

Ζωτικότητα, Ανοσία, Αντοχή & Ποιότητα Ζωής

Το Biobran είναι ένα Ιαπωνικό προϊόν, δημιουργημένο να παρέχει ενεργό και ισχυρό ανοσοποιητικό, ολοκληρώνοντας τις θεραπείες πολύ πιο εύκολα και με λιγότερες παρενέργειες για το σώμα.

Το BioBran ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό

Το Biobran ενεργοποιώντας τα ειδικά αμυντικά κύτταρα –nk μπορεί να προσφέρει σημαντική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε ιούς όπως ο HPV. Η συμπληρωματική χορήγησή του βοηθά το σώμα να βελτιώνει και να διατηρεί την φυσική του άμυνα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο επιπλέον επιπλοκών.

Δοσολογία του BioBran στον HPV

Για την ενεργοποίηση και σταθεροποίησης της φυσικής άμυνας, σε ένα ενήλικο άτομο, ένα ελάχιστο ποσό 500 mgr Biobran (2 ταμπλέτες των 250 mgr) την ημέρα, για ένα διάστημα 2-3 μηνών συνεχούς λήψης κρίνεται αρκετό ως πρόληψη ή συντήρηση. Όμως για σοβαρότερες περιπτώσεις, η δοσολογία πρέπει να αυξηθεί ανάλογα.

Ήπιες περιπτώσεις (CIN 1 ή 2): 2-4 ταμπλέτες Biobran 250, για περίοδο 3 μηνών.
Σοβαρά περιστατικά (CIN 3 ή 4): 1-3 φακελάκια σκόνης Biobran 1000 παράλληλα με τη συμβατική θεραπεία.
Η περαιτέρω χρήση συντήρησης (2 ταμπλέτες Biobran 250) για όσο διάστημα επιθυμείτε, είναι προαιρετική αλλά πάντοτε αποδεκτή και ασφαλής. (Δοσολογίες υπολογισμένες για σωματικό βάρος 60-70Kg).

Σχετικά Άρθρα:
HPV & καρκίνος του τραχήλου της μήτρας