Δοσολογίες του BioBran

Το Biobran έχει μηδενική τοξικότητα για να ανησυχούμε για υπερδοσολογία. Έτσι, οι ποσότητες οι οποίες αναφέρονται εδώ για την κάθε περίπτωση, είναι οι ελάχιστες οι οποίες μπορεί να χορηγηθούν.

Παράγοντες που πλήττουν τον οργανισμό, ικανοί να απορυθμίσουν το ανοσοποιητικό, μειώνουν τον πληθυσμό των ανενεργών ΝΚ κυττάρων και υποβαθμίζουν τη φυσική άμυνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απαιτούμενη ποσότητα του Biobran -ανάλογα την κρισιμότητα της κατάστασης- κυμαίνεται από 1000 – 5000 mgr.
Σε οργανισμούς όμως που απουσιάζουν οι παράγοντες αυτοί ή η λήψη γίνεται προληπτικά, η απαραίτητη ποσότητα είναι σαφώς μικρότερη.

Ενεργοποίηση ΝΚ κυττάρων με λήψη 1000-3000 mgr Biobran για 2 μήνες (σε σωματικό βάρος ~70 κιλά).

Βασική Ημερήσια Δοσολογία Ενεργοποίησης της Ανοσίας:

Για την ενεργοποίηση των ΝΚ κυττάρων και τη σταθεροποίησης της φυσικής άμυνας, σε ένα ενήλικο άτομο σωματικού βάρους περίπου 70 κιλών, ένα ελάχιστο ποσό 500 mgr Biobran (2 ταμπλέτες των 250 mgr) την ημέρα, για ένα διάστημα 2-3 μηνών συνεχούς λήψης κρίνεται αρκετό ως πρόληψη ή συντήρηση.
Όμως για σοβαρότερες περιπτώσεις, η δοσολογία πρέπει να αυξηθεί ανάλογα (βλέπετε παρακάτω).

Δοσολογία για Πρόληψη ή Συντήρηση

Η κατάσταση πρόληψης ή συντήρησης αφορά όλους όσους βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση υγείας ή όσους έχουν ολοκληρώσει το βασικό κύκλο της όποιας θεραπείας τους και βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης.

Χορηγούμενη ποσότητα
500 mgr / ημέρα. Δηλαδή δύο (2) δισκία Biobran 250 την ημέρα ή αναλογικά 1 φακελάκι Biobran 1000 κάθε δεύτερη ημέρα.

Χρόνος χορήγησης
Τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, απαιτείται ένας ελάχιστος αρχικός χρόνος 60 ημερών, μέσα στον οποίο το σώμα θα κατορθώσει να ενεργοποιήσει τη φυσική του άμυνα και να τη διατηρήσει στα φυσικά της επίπεδα.

Σε περίπτωση προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης, καλό θα είναι η χορήγηση του Biobran να ξεκινήσει περίπου 7 ημέρες πριν από αυτήν.

Δοσολογία για Ιώσεις ή Κρυολογήματα

Αφορά όσους αντιμετωπίζουν μια μικρής διάρκειας αιφνίδια προσβολή της υγείας τους, όπου για περίοδο ολίγων ημερών, αναπτύσσουν έντονα συμπτώματα, όπως υψηλός πυρετός. Σκοπός είναι το βέλτιστο αποτέλεσμα στον ελάχιστο χρόνο, έτσι, οι δόσεις είναι υψηλές.

Χορηγούμενη ποσότητα
Έως 1000 mgr, δηλαδή τέσσερα (4) δισκία Biobran 250 (ή 1 φακελάκι Biobran 1000) κάθε τέσσερις (4) ώρες.

Χρόνος χορήγησης
Είναι ανάλογος με αυτόν των συμπτωμάτων, τα οποία συνήθως είναι διάρκειας 1-3 ημερών.

Μετα- COVID -19
Για αποφυγή πιθανής βλάβης σε μεταγενέστερα στάδια, κρίνεται θετική η διατήρηση μιας δοσολογίας συντήρησης για ένα διάστημα 4-6 μηνών (ή περισσότερο) μετά την αποθεραπεία.

Πέραν αυτών δεν υπάρχει περιορισμός. Έτσι μπορεί να γίνεται επανάληψη ανά περίπτωση ή να χορηγείται για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα καθημερινά, με διακοπή ή και χωρίς διακοπή.

Δοσολογία για Αυτοάνοσα

Το Biobran ως αναφέρθηκε, έχει ανοσορυθμιστικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται ως βοήθεια συμπληρωματικά από άτομα με αυτοάνοσα.
Έτσι, αν τα συμπτώματα βρίσκονται σε ύφεση ή οι δόσεις των πιθανώς χορηγούμενων ανασοκατασταλτικών είναι χαμηλές (και παράλληλα με την ενδεδειγμένη συμβατική θεραπεία), η ρυθμιστική ικανότητα και η αντιφλεγμονώδης δράσης του Biobran κρίνεται επιβοηθητική, ώστε το σώμα -σε ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα- να βοηθήσει στην επαναφορά του απορυθμισμένου ανοσοποιητικού στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Χορηγούμενη ποσότητα:
500-1000 mgr / ημέρα. Δηλαδή δύο – τέσσερα (2-4) δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά ½ -1 φακελάκι Biobran1000).

Χρόνος χορήγησης:
Τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, ο κανόνας εδώ είναι “μικρές δόσεις, μεγάλο χρονικό διάστημα”. Ο χρόνος δηλαδή είναι ανάλογος με τα συμπτώματα, και γι’ αυτό μη εύκολα προσδιορίσιμος.

Δοσολογία για Λοιμώξεις (HCV, HPV…)

Για άτομα που βρίσκονται σε χρόνιες καταστάσεις λοιμώξεων ιογενούς ή μη μορφής (όπως χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού, Ηπατίτιδες, HPV, HIV, κλπ). Σκοπός της χορήγησης του εδώ, είναι –επίσης παράλληλα με την όποια συμβατική αγωγή-, να βοηθήσουμε τον οργανισμό να επαναφέρει και να διατηρήσει το εξασθενημένο ή απορυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Χορηγούμενη ποσότητα:
500-1000 mgr / ημέρα. Δηλαδή δύο – τέσσερα (2-4) δισκία Biobran 250 (ή εναλλακτικά ½ -1 φακελάκι Bibran 1000).

Χρόνος χορήγησης:
Τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, ο ελάχιστος χρόνος ο οποίος απαιτείται για αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως 3-6 μήνες. Πέραν αυτού, είναι επιθυμητό να συνεχίσουμε μια χορήγηση συντήρησης -με ή χωρίς διακοπή-, για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και μεγαλύτερο του ενός (1) έτους.

Περιορισμοί: Αν υπάρχει αυτοάνοσο, δείτε τους σχετικούς περιορισμούς παρακάτω.

Δοσολογία για Νεοπλασίες
σταδίων I, ΙΙ & IΙI

Οι συγκεκριμένοι ασθενείς, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό τους το Biobran, βελτιώνουν την ανοσία τους, γίνονται ανθεκτικότεροι σε πιθανές μολύνσεις, νοιώθουν ευεξία και γενικά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.

Χορηγούμενη ποσότητα
3000 mgr / ημέρα. Δηλαδή τρία (3) φακελάκια Biobran 1000 (ή ανάλογα 12 δισκία Biobran 250). Δηλαδή αναλυτικά, 1 φακελάκι Biobran 1000 (ή τέσσερις (4) ταμπλέτες Biobran 250), τρεις (3) φορές την ημέρα.

Χρόνος χορήγησης
Ο χρόνος ο οποίος απαιτείται ξεκινά λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζεται καθ όλη την διάρκειά της και ολοκληρώνεται 4-6 μήνες μετά από αυτή. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει περιορισμός. Η χορήγηση μπορεί να διακοπεί ή να συνεχιστεί ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δοσολογία για μεταστατικούς καρκίνους ή σταδίου 4

Σκοπός όσων βρίσκονται στην κατάσταση αυτή, είναι -σε όσο το δυνατό πιο σύντομο χρόνο- να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό τους βοηθώντας το ίδιο το σώμα τους να συμμετέχει περισσότερο ενεργά στη θεραπεία.

Χορηγούμενη ποσότητα
5000 mgr / ημέρα. Δηλαδή πέντε (5) φακελάκια Biobran 1000, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα.
Δηλαδή, 2 φακελάκια Biobran 1000 το πρωί, 2 φακελάκια το μεσημέρι και 1 φακελάκι το απόγευμα.
Ενώ 2 ημέρες την εβδομάδα αφήνουμε χωρίς να χορηγήσουμε οποιαδήποτε ποσότητα Biobran στον ασθενή (συνήθως για ευκολία υπενθύμισης το Σαββατοκύριακο).

Χρόνος χορήγησης
Ο διαθέσιμος χρόνος είναι μη προσδιορίσιμος. Έτσι, ξεκινούμε αμέσως μόλις πάρουμε την ανάλογη απόφαση και συνεχίζουμε επί 2-3μήνες. Πέραν του χρόνου χορήγησης αυτού δεν υπάρχει περιορισμός.

Περιορισμοί για αυτές τις περιπτώσεις: Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες αναφέρονται παρακάτω όπως μεταμοσχεύσεις ή αυτοάνοσα κλπ.

Γενικές Προφυλάξεις ή αντενδείξεις

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ή αντένδειξη, εκτός από τις περιπτώσεις χορήγησης ειδικής ανοσοκατασταλτικής θεραπείας (π.χ. σε μεταμοσχεύσεις), όπου είναι απαραίτητη η χορήγηση ανοσοκατασταλτικών φάρμακων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Επίσης, όταν θέλουμε να χορηγήσουμε πολύ υψηλές ημερήσιες δόσεις (πάνω από 3000 mgr/ ημέρα) και υπάρχει κάποια χρόνια φαρμακευτική αγωγή (όπως θεραπεία με αντιπηκτικά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όπως περισσότερο από 10 χρόνια), καλό θα είναι (όπως στα αυτοάνοσα) η δοσολογία να αυξάνεται σταδιακά (500-1000 mgr ανά εβδομάδα).

Έγκυες γυναίκες έχουν λάβει το Biobran χωρίς προβλήματα. Εντούτοις, η εταιρία θεωρεί ότι, όπως με κάθε άλλο προϊόν ή τρόφιμο, άσχετα με το πόσο ασφαλές είναι και μέχρις ότου ειδικές εξετάσεις και μελέτες να γίνουν για τις έγκυες γυναίκες, δεν θα συνιστούσε την χορήγηση του Biobran σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.

Προφύλαξη στα αυτοάνοσα

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι σε περίπτωση που η αρχική δόση του Biobran αποφασιστεί να είναι υψηλότερα από 1000 mgr /ημέρα (για φυσιολογικό βάρος ενήλικου), ίσως αρχικά, τα συμπτώματα του αυτοάνοσου επιδεινωθούν για μια περίοδο 30 περίπου ημερών πριν αρχίσουν να βελτιώνονται.

Ο λόγος είναι (και αυτό έχει επιβεβαιωθεί), ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσα έχουν χαμηλή δράση ΝΚ- κυττάρων και επαγωγικά διακύμανση μακροφάγων. Σε αυτές τις συνθήκες το Biobran ενισχύει το ανοσοποιητικό μέχρι να επέλθει ισορροπία στα φυσιολογικά επίπεδα ΝΚ- κυττάρων και μακροφάγων. Η δραστηριοποίηση αυτή των λευκοκυττάρων -πριν επέλθει η ισορροπία-, ενισχύει τα συμπτώματα της ασθένειας για περίπου 30 ημέρες αφ’ ότου αρχίσει η λήψη του Biobran.

Για το λόγο αυτό συστήνονται -για το αρχικό αυτό χρονικό διάστημα- μειωμένες αρχικές δόσεις (δοσολογία ίδια με αυτή της “συντήρησης”), με σταδιακή αύξηση αν αυτή απαιτείται (500-1000 mgr ανά εβδομάδα).

Τρόπος χρήσης

Ως γενικός κανόνας, οι υψηλότερες ημερήσιες δόσεις Biobran, τείνουν να φέρουν γρηγορότερα αποτελέσματα και αυτό συνιστάται για τα περισσότερο σοβαρά περιστατικά όπου η ταχύτητα ανάρρωσης είναι σημαντική.

Τόσο οι ταμπλέτες όσο και η σκόνη μπορούν να λαμβάνονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή πριν ή μετά το φαγητό.

Η σκόνη (Biobran1000) διαλύεται σε λίγο νερό, χυμό, γάλα ή απ’ ευθείας στο στόμα. Τα δισκία (Biobran250) καταπίνονται ή μασώνται με λίγο νερό ή μπορούν να θρυμματιστούν ώστε να χρησιμοποιηθούν σε παιδιά (με απλή πίεση ανάμεσα σε 2 κουτάλια) αραιώνοντας τα στην κρέμα ή το γάλα τους.